вівторок, 04 серпня 2009 08:24

Жінка і троє дітей загинули під колесами "лексуса"

  Олену Ватаман (ліворуч), її сина Максима (праворуч) і двох племінників на пішохідному переході на смерть збила машина. Подейкують, що водій ”лексуса” має зв’язки на митниці
Олену Ватаман (ліворуч), її сина Максима (праворуч) і двох племінників на пішохідному переході на смерть збила машина. Подейкують, що водій ”лексуса” має зв’язки на митниці

У п"ятницю об 22.43 39-річна Олена Ватаман, її 13-річний син Максим та двоє племінників — 12-річна Марія та 9-річний Михайло — переходили дорогу на пішохідному переході на вул. Винниченка у спальному районі Чернівців. Дорогою на великій швидкості їхав автомобіль "лексус". Не загальмував перед пішоходами, наїхав на них. Від травм усі четверо загинули.

Місце, де сталася аварія, добре освітлене. Дорога у хорошому стані. Пішохідний перехід позначений знаками і "зеброю".

"ГПУ" приїхала на місце трагедії за 30 хв. Водій "лексуса" зачинився у машині, розмовляє по мобільному. Збіглися понад 200 людей, які живуть на прилеглих вулицях. Палицями трощать вікна іномарки. Міліціонери відганяють їх від авто, переводять водія у свою машину.

— Я стояв курив, чую: стук! Дивлюся — полетіло щось уверх. Думав, якісь коробки, за мить бачу, то діти, — розповідає очевидець Олексій Клепак, 32 роки. — Кинувся до одного малого, почав робити штучне дихання — нічого, до іншого — той мертвий, усе в крові, збіглися люди. "Швидку" чекали 15 хвилин, жінку забрала карета, а дітей люди самі до лікарні відвезли, до приїзду медиків.

— У момент удару "лексус" не гальмував, — додає інший свідок Володимир Бабій. — То якийсь жах був, тіла порозкидало на 20–30 метрів від "зебри", по різних боках від дороги. Тут уже залякують свідків, певне, хочуть підмінити винуватого, але я вам цього не казав, є такі чутки, — тихо додає.

Олена Ватаман працювала продавцем на ринку. У п"ятницю ввечері зайшла в магазин "Меркурій" із сином і племінниками, які приїхали в гості з Хмельницького. Купили продукти, солодощі. Їхнє помешкання менш як за 100 м від магазину.

— Наступного дня вони мали їхати у Хмельницький. Лєна звідти родом, у неї там сестра живе, це її діти, — витирає сльози продавщиця магазину Марія, знайома загиблої. — Та жінка, сестра Лєни, вагітна. Не знаю, як переживе це горе.

Оксана Ковельська — сусідка Олени Ватаман — показує фото, на якому покійна у святковій сукні.

— Місяць тому на весіллі подруги вона так гарно танцювала, — схлипує. — Це її улюблена сукня, темно-коричнева. У ній її вчора і поховали у Хмельницькому, на рідній землі.

Водій зачинився в машині, люди палицями трощать вікна іномарки

В Олени Ватаман залишився чоловік Василь і донька Анна, 15 років.

— Жінка закрила своїм тілом троїх дітей. Я ніколи не пускав сина в той магазин через дорогу, — затуляє очі долонею Василь Ватаман. — Приїхали плємянники з Хмельницького, віддихнули, пішли на вулицю Кобилянської, зробили екскурсію по Чернівцях... Зробіть так, щоби це не зійшло нікому з рук, я вас дуже прошу!

Прізвище водія правоохоронці не розголошують. Відомо, що йому 43 роки, живе у Чернівцях, займається бізнесом.

— Він був у тяжкій стадії алкогольного сп"яніння. Вміст алкоголю в крові 3,7 промілле. Ймовірно, випив більш як пляшку горілки, хоча все залежить від особливостей організму, — каже начальник обласної міліції Георгій Проскурняк.

Водію загрожує 7–12 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Жінка і троє дітей загинули під колесами "лексуса"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути