четвер, 30 вересня 2010 06:16

Зінаїду Овчаренко з онуком збили на пішохідному переході

Автор: фото: Вікторія ФІРСОВА
  Зінаїда Овчаренко з онуком Максимом Мащенком відпочивають на морі влітку 2010 року. Жінка постійно супроводжувала онука, бо той хворіє на дистрофію м'язів
Зінаїда Овчаренко з онуком Максимом Мащенком відпочивають на морі влітку 2010 року. Жінка постійно супроводжувала онука, бо той хворіє на дистрофію м'язів

На 63-рiчну Зінаїду Овчаренко з міста Сніжне Донецької області 6 вересня налетіла темно-сіра "Лада Калина". Жінка з онуком 19-річним Максимом Мащенком переходила вулицю.

— У центрі міста, на зебрі, серед білого дня! — говорить 41-річна Вікторія Фiрсова, матір Максима. — Син розповів, що машина була далеко, їхала зі швидкістю 50–60 кілометрів на годину. Але перед переходом різко прискорилася.

Зінаїду Іванівну у критичному стані забрали до лікарні. У неї відірваний палець на нозі, розірвані зв"язки, зламані ребра, ключиця, таз. Максиму наклали гіпс, у нього тріщина на нозі. Він — інвалід дитинства, має м"язову дистрофію.

— Тоді я саме вийшла на крильцо свого магазину, — згадує продавщиця магазину навпроти переходу. — Бачила Максима, бо я його знаю. Він почав переходити дорогу. Повільно, бо погано ходить. На секунду відвернулася — удар. Дивлюся, підлітає вгору жінка. Із машини вискакує чорнява дівчина, заметушилася, закурила. Із нею була старша жінка, білявка. Одразу стала комусь дзвонити і про щось домовлятися.

Потерпілі кажуть, що автівкою керувала 23-річна Ольга Антипова. Вона працює у відділі кадрів міського управління міліції. Поряд сиділа її начальниця 34-річна Олена Стрикиця.

— Коли я приїхала, маму і сина вже відвезли, — продовжує Вікторія Фiрсова. — Навколо метушилися міліціонери. Я запитала, де винуватець. Та дівчина сама до мене підійшла. "Я їх не помітила, усе вийшло так несподівано. Не переживайте, я зроблю все, щоб їх здоров"я повернулося до норми", — виправдовувалася. Та одразу до неї кинулася її начальниця: "Сядь у машину, щоб тебе тут ніхто і не бачив".


Того дня городяни святкували День звільнення Донбасу.

— Дівчина-водій не дивилася на дорогу, — згадує чоловік, який їхав поряд із "ладою". — Спілкувалася з пасажиркою й одночасно дзвонила по мобільному.

Родичі потерпілих вважають, що провину хочуть перекласти на інших.

— Зараз мені знайомий казав, що у справі немає ніяких міліціонерш, а за кермом був чоловік, — каже Фірсова. — І нібито мій син і мама не дотрималися правил.

У прокуратурі Сніжного підтверджують, що кримінальну справу порушили за фактом ДТП. Звинувачення нікому не висунули.



Василь Гладуняк погодився взяти на себе загибель студентки


17 липня в місті Торез Донецької області померла студентка 18-річна Алiна Лихтанська. За тиждень до того її збив джип "Субару Форестер".

— Є купа свідків, які бачили, що з-за керма вийшов нетверезий 59-річний Олександр Пушнов, голова міськсуду, — говорить батько загиблої Олександр Лихтанський, 45 рокiв. — Але проти нього не порушували справу. Відповідальність за загибель доньки взяв Василь Гладуняк. У той момент він узагалі був дома. Тепер суддя і його друг — начальник міської міліції — тиснуть на свідків. Зокрема, на доньчиного хлопця Миколу, який усе бачив. Суддю навіть не відсторонили від роботи.

Зараз ви читаєте новину «Зінаїду Овчаренко з онуком збили на пішохідному переході». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути