Ексклюзиви
вівторок, 06 лютого 2007 16:45

Зек ґвалтував дівчину, щоб "вибити з неї село"

У Вінниці дають свідчення особи, які катували 18-річну Вікторію — дівчину, що приїхала з Гайсинського району до міста шукати роботу. Випадкові знайомі поголили їй голову, розмалювали тіло нецензурними словами та зґвалтували.

Перед Новим роком на дискотеці Вікторія познайомилася з 22-річною Валентиною (прізвища "ГПУ" повідомить, коли справу передадуть до суду). Валя й сама народилася в селі Мурованокуриловецького району, але вже кілька років жила в обласному центрі, вважала себе "міською". Віка переночувала в нової знайомої. Зранку дівчата розійшлися подругами. Валентина обіцяла Віці допомагати в усьому, й та поїхала на свята додому.

Віка повернулася до міста 3 січня. Зустрілася з Валентиною, яка майже силоміць затягла її до себе додому.

— У квартирі чекала 26-річна Наташа. Жінки звинуватили Віку у викраденні їхніх грошей та банківських карток під час першого візиту. У Віки спочатку забрали мобілку. Потім роздягнули. Сказали, що "вибиватимуть із неї село", — розповідає старший оперуповноважений карного розшуку Вишенського відділу міліції Вінниці Сергій Річняк, 27 років. — Згодом у ході розслідування ніякої крадіжки виявлено не було.

Довге гарне волосся Віки жінки повистригали пасмами. Потім усю голову поголили, а тіло розмалювали помадою, писали нецензурні слова. Алюмінієвою трубкою від пилососа били по ногах і руках. Усе це знімали на відеокамеру.

— Подібні садистські дії часто зустрічаються серед сутенерів та проституток, — пояснює Річняк.

До подруг прийшов 18-річний знайомий Женя. Від пропозиції зґвалтувати дівчину відмовився — надто жалюгідний у неї був вигляд. Проте запропонував покурити "трави". Усі по черзі вдихали дим коноплі. Віку змусили курити "за компанію".

— Вона була у такому стані після побоїв, що не розуміла, на якому зараз світі, що з нею роблять. Куріння наркотиків дійсно було примусовим, — вважає Сергій Павлович.

Наступного дня, 4 січня, до квартири зайшли дві 16-річні школярки, яким не було чим зайнятися на канікулах. Вони запропонували завести Віку в кафе біля будинку та примусити її показувати стриптиз. Із простирадла дівчині змайстрували накидку, на лисій голові зав"язали червону стрічку. Щоб по дорозі до кафе перехожі не сахалися, на Віку накинули шубу та взули чоботи на босі ноги. У кафе вона вирвалася та сховалась у туалеті. Погрожуючи тортурами, її виманили та завели назад до квартири.

— Дівчина настільки була задавлена морально, що навіть побоялася кричати, — каже Сергій Річняк.

5 січня жінки запросили раніше судимого 30-річного Васю, — щоб зґвалтував Віку.

— Він робив усе, що хотів. Ґвалтував її, як збочинець. І весь цей час разом із Наташею у квартирі знаходився її 7-річний син. Імовірно, що він також міг усе це бачити.

Ранком 6 січня Валя сповістила, що збирається їхати в село на святвечір. Її чекали батьки та півторарічна донька. На Вікторію натягнули якусь стару куртку, штани, дали чужі чоботи, прикрили лисину шапкою та відпустили. Дівчина ледве дошкандибала в міліцію, де для неї викликали "швидку".

Затриману міліцією Валентину притягують до кримінальної відповідальності за грабіж, звідництво, зґвалтування, хуліганство, незаконне позбавлення волі. Її подругу Наташу звинувачують у співучасті в хуліганстві, Женю — за наркотики. Дві 16-річні школярки минуть кари, як неповнолітні. А судимому Василю висунуть звинувачення у зґвалтуванні.

— На сьогодні Валя попри те, що у неї маленька дитина, перебуває у Вінницькому слідчому ізоляторі, — каже слідчий. — Там само й Василь.

На початок лютого у Вікторії було заплановане весілля.

Зараз ви читаєте новину «Зек ґвалтував дівчину, щоб "вибити з неї село"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути