середа, 22 вересня 2010 00:15

Затримали понад 10 чоловіків за підозрою у зґвалтуванні

Затримали понад 10 чоловіків за підозрою у зґвалтуванні

Четвертий тиждень столичні міліціонери шукають чоловіка, який нападає на дівчат у мікрорайоні Троєщина. Затримали понад 10 підозрюваних, однак не впевнені, що серед них є винний.

31 серпня 11-річну Каріну з вул. Радунської, 10а, зґвалтували в ліфті. Після цього дівчині ампутували статеві органи.

— Ми нічого не знаємо, — відмахується жінка, яка виходить із цього будинку. — Ще вб"ють.

Жовто-коричнева 16-поверхівка стоїть усередині мікрорайону, вирізняється від решти. Між сусідніми є затишний внутрішній двір. Дім 10а повернутий в інший бік, біля нього немає ні дитячого майданчика, ні парку, ні лав. За сходами і стоянкою — круча. Неподалік жек і дільниця Деснянського управління міліції. Дільничного у зазначений час прийому на місці не виявилося. Під"їзд, де напали на дівчинку, зачинений, обладнаний домофоном.

— У нас не парадне, а фільм жахів, — говорить 30-річна Лілія. Вона заходить до будинку. — Мене теж у ліфті намагалися зґвалтувати. Це було два місяці тому.

Лілія працює офіціанткою, повертається з роботи вранці. Квартиру винаймає зі знайомою.

— Біля парадного стоїть хлопець років 25. П"яний або під кайфом, — згадує. — Тільки я заходжу, а він двері притримує — і за мною. Заскочив у ліфт, і почалося. Давай лізти. Я включаю свій поверх — він вирубає. Хотів розстібнути ґудзика, довго возився. Відкриваються двері, я вискакую, а він затягує назад. Розкричалася на весь поверх, і він утік. Думала, зальотний. Але потім бачила його під будинком у якійсь компанії. Прикрилася рукою, щоб не помітив.

Відкриваються двері, я вискакую, а він затягує назад. Розкричалася на весь поверх, і він утік

Лілія свідчила у міліції:

— Вони показували фоторобот маніяка, але на мене нападав не той. Я досі в ліфт боюся заходити. Водій із роботи мене проводжає. Взагалі хочу з Троєщини кудись переїхати. Шукаю квартиру.

— Ви були у нашому під"їзді? — цікавиться 49-річна Галина. — Ні одної лампочки! У нас кооперативний будинок, є голова, свій електрик — за все платимо. Але всі лампочки вирвані "з м"ясом". Якщо ліфт зупиниться, йдемо сходами — це ніч, глухомань. Мої дівчата вже дорослі — молодшій 27 років, але незаміжня. Як повертається ввечері, я не знаходжу собі місця. А ще цей генделик. Тут же збираються алкаші, оруть, б"ються, пляшки товчуть до самого ранку. Батьків Каріни знаю. Батько — бухгалтер. Дівчинка тут у дворі все літо з цуциком гралася.


6 вересня невідомий напав на 14-річну Катерину на сусідній вул. Бальзака, 57. Також у ліфті. Дівчина відбилася.

— Тут усі налякані, — говорить пенсіонерка, яка приглядає за онукою у дворі будинку. — Того дня наїхало машин шість міліції, з собакою, всіх опитали. Раніше випускала малу саму, а тепер — ні. Я б таких маніяків  убивала. Шо йому, бл...й мало, які самі на шию вішаються?

Мешканці забирають дітей зі школи. Навіть старшокласниць. Чоловіки зустрічають дружин після роботи.

— Хоч лампочки у під"їзді повставляли, а то ж темно було, — каже 27-річна Ольга.

— До мене лічно міліція приходила три рази, — додає 72-річна Лідія Іванівна. — Повісили портрета того маніяка. Ми його запомнили, але ще не встрічали.

Троєщинці кажуть, чоловік нападав ще на дівчат на вул. Лаврухіна і Милославського. В обох випадках школярки відбилися. Однак міліціонери спростовують ці свідчення. Запевняють, що нападника шукає весь особовий склад. Спіймати обіцяють найближчим часом.

Зараз ви читаєте новину «Затримали понад 10 чоловіків за підозрою у зґвалтуванні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути