Ексклюзиви
четвер, 13 серпня 2009 08:25

Застрелився керівник районного осередку БЮТу

  Тимура Дангадзе колеги пам’ятають стриманим, але рішучим. Він стрибав із парашутом, захоплювався стендовою стрільбою
Тимура Дангадзе колеги пам’ятають стриманим, але рішучим. Він стрибав із парашутом, захоплювався стендовою стрільбою

Сьогодні, 13 серпня, у Донецьку ховають 29-рiчного Тимура Дангадзе — голову Калінінського районного осередку об"єднання "Батьківщина", яке очолює Юлія Тимошенко.

— Він помер у суботу від вогнепальної рани голови, — кажуть в обласній міліції. — Поряд із тілом лежала рушниця "Мосберґ" 12-го калібру, дві порожні ампули — з-під анальгіну й димедролу та голки від шприців.

Експерти виявили на рушниці відбиток долоні загиблого. Положення тіла свідчить про самогубство.

— Суїцид — наша основна версія, — кажуть у районній прокуратурі. — Є інформація, що загиблий уживав наркотики. Раніше його засуджували за вбивство. Були й адміністративні порушення. Приміром, за водіння авто в нетверезому стані.

Батько загиблого, Джамбер Дангадзе — підприємець, торгує продовольчими продуктами. За свої гроші збудував храм на в"їзді до міста. Тимур закінчив економічний факультет Донецького торговельного інституту, теж займався бізнесом.

Родина живе в будинку на вул. Водній. Житло записане на дружину Джамбера. 8 серпня господиня була вдома. Тимур прийшов близько 14.00, узяв із комори рушницю — він захоплювався стендовою стрільбою. Подався у свою спальню на третьому поверсі. Пролунав постріл, але мати нічого не запідозрила. Тіло знайшла дівчина Тимура о 18.00.

Пролунав постріл, але мати нічого не запідозрила

— Можливо, це нещасний випадок, — припускає 45-річний Іван Галунга, голова Донецького осередку БЮТу. — Я не пов"язую загибель із політичною діяльністю, але й у самогубство не вірю. Тимур планував найближчим часом одружитися. Я його добре знав. Він без остраху стрибав із парашутом. Вірив у Бога, відвідував храм, який звів батько. Його мати — росіянка. Він казав, що вважає себе більше слов"янином, ніж кавказцем.

— Мені він запам"ятався стриманим і водночас активним, — каже 26-річна Тамара Кириченко, прес-секретар обласного осередку БЮТу. — Калінінська райорганізація була однією з кращих у Донецьку. Тимур підтримав городян у боротьбі проти забудови скверу імені Калініна, відстояв його. У партії він із 2007 року, торік 22 квітня його одноголосно обрали головою районного осередку.

Нещодавно мер Донецька Олександр Лук"янченко заявив, що брата Тимура Григорія звинувачують у пограбуванні Ощадбанку.

Зараз ви читаєте новину «Застрелився керівник районного осередку БЮТу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути