вівторок, 27 березня 2018 00:35

"Закривала рот рукою і трясла за волосся"

Автор: фото з особистого архіву САНДЕВІ
  Харків’янка ­Лариса ­Сандеві (праворуч) обіймає доньку Валерію. Виховує її самотужки. Дівчина має дитячий церебральний параліч, потребує постійного догляду
Харків’янка ­Лариса ­Сандеві (праворуч) обіймає доньку Валерію. Виховує її самотужки. Дівчина має дитячий церебральний параліч, потребує постійного догляду

— С начала марта дочь перестала идти на контакт. Плакала, просилась к бабушке. Ночью начала уписиваться. Во сне держала меня за руку. Вздрагивала от резких движений. Часто лежала в одном положении, хотя раньше ползала по всей квартире. Несмотря на диагноз, для нее это нехарактерно, — 36-річна Лариса ­Сандеві з Харкова говорить про доньку ­Валерію, 14 років.

Дівчина хвора на дитячий церебральний параліч. Потребує ­догляду.

— У січні торік шукала для дитини няню. Зі Світланою донька подружилася відразу. Я інших претендентів і не дивилась. Няня швидко стала нам, як рідна. Ходили разом до цирку, в парк. Коли в жовтні 2017-го зламалася камера відеоспостереження, нову купувати не стала. Удома все було чудово, — розповідає Лариса.

47-річна Світлана Савченко доглядала за Валерією рік. Нарікань на її роботу не виникало.

— Недобре запідозрила, коли в Лєри відколовся зуб. Няня пояснювала, що дитина сильно прикусила ложку, а вона випадково смикнула. Однак стоматолог запевнив, що травма — від падіння. Тоді вирішила відновити відеонагляд, — продовжує жінка. — На записах побачила, як Світлана знущається з доньки. Била по обличчю, кидала на горщик з висоти власного зросту. Коли Лєра починала плакати, закривала їй рот рукою і трясла за волосся. Тиснула морально. Казала: "Ти здорова і важка. Мама від тебе поїхала до подружки чи баби й діда. Зараз і я піду. Кому ти потрібна?"

Лариса Сандеві написала заяву в поліцію.

— Чекаємо результатів експертизи, які визначать характер і тяжкість травм, — говорить 25-річна Ганна Третьякова з обласної поліції.

— Світлана визнала провину. Пояснила, що злилась на мене через підвищення зарплати і подарунки на свята. Мовляв, я не мала б так витрачатися. Нарікала на погане самопочуття й те, що набридла зима, робота, — додає Лариса Сандеві. — Після пережитого Лєра скаржиться на головні болі, апатію, багато спить.

Зараз ви читаєте новину «"Закривала рот рукою і трясла за волосся"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути