неділя, 03 вересня 2006 16:57

За звільнення "Султана" заплатили 250 тисяч доларів

45-річного кримінального авторитета з Росії Султанбека Айдамірова, якого правоохоронці сусідньої країни звинувачують у бандитизмі та розбої, затримали в Одесі на початку серпня цього року.

Але під вартою він пробув недовго — З0 серпня рішенням судді Тарасюка з Печерського суду Києва Султанбека Айдамірова звільнили. Офіційна причина такого рішення — закінчення терміну тимчасового арешту.

Кримінального авторитета Айдамірова у злочинному світі Росії знають за прізвиськом "Султан". Як повідомило "ГПУ" джерело у МВС, "злодій у законі" Антимос, який наглядає за кримінальним світом України, виділив $250 тис. за звільнення злочинця.

Українські міліціонери планували видати Айдамірова-"Султана" правоохоронним органам Росії в обмін на донецьких кілерів з банди Гіві Немсадзе, яких торік було затримано в Москві. Але тепер цього зробити вони не зможуть — "Султан" став громадянином України. Адвокати надали суду український паспорт Султанбека Айдамірова, який служителі Феміди визнали справжнім.

У складі злочинного угруповання Айдамірова було двоє міліціонерів

Російські правоохоронці розшукували "Султана" зокрема за організацію викрадення в лютому минулого року Ігоря Ланцова, 42 роки, віце-президента російської асоціації професіонального гольфу. Від Ланцова, якого 10 днів утримували на дачі у Щолково, Султанбек Айдаміров начебто отримав півтора мільйона доларів викупу. Під тиском бізнесмен підписав платіжне доручення на переказ грошей зі свого рахунку на рахунок підставної фірми "Султана".

Під час слідства було встановлено, що у складі злочинного угруповання Айдамірова було двоє міліціонерів — полковник та майор податкової поліції з Підмосков"я.

2 вересня працівники управління по боротьбі із організованою злочинністю Одеси знову заарештували Султанбека Айдамірова. Де він перебуває зараз, невідомо.

Генпрокуратура України розглядає можливість порушення кримінальної справи проти адвоката Айдамірова, який надав суду неправдиві, за підозрою правоохоронців, дані щодо українського громадянства "Султана". Також кримінальну справу можуть порушити проти судді Печерського райсуду Києва Тарасюка, який звільнив Айдамірова з-під варти.

Зараз ви читаєте новину «За звільнення "Султана" заплатили 250 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути