четвер, 05 серпня 2021 07:00

За знущання над кішкою посадили на пів року

До шести місяців арешту за знущання над кішкою засудили 31-річного Євгена Шкоду з міста Лубни на Полтавщині.

У листопаді торік він підібрав безпритульне кошеня і приніс додому. Бив і підвішував за шию з вікна кімнати на п'ятому поверсі. Про знущання місцеві повідомили волонтерів. Вони приїхали й відібрали тварину.

— Замість голови була суцільна гематома. На шиї слід від мотузки, перебита лапа. Пізніше виявили гнійне запалення матки. Такого в кошенят зазвичай не буває, — розповідає зоозахисниця Тетяна Нестеренко. — Тварина перенесла дві операції, видалили праве око й матку. Уві сні плаче і стогне. Ліве око врятували, але не бачить і на нього. Назвали ­Вікторією. Живе у волонтера. Боїться вулиці та різких звуків.

Євгена Шкоду раніше притягували до відповідальності за злочини проти власності та за зв'язок зі сферою обігу наркотиків.

— Кошеня не катував. Воно до мене в такому стані потрапило, — каже Шкода. — За шию не вішав. То випадковість — він випав з вікна.

— Така категорія справ непопулярна по Полтавській області, — говорить суддя Лубенського міжрайонного суду Василь Даценко. — За 10 років лише по шести винесли обвинувальні вироки.

Зараз ви читаєте новину «За знущання над кішкою посадили на пів року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути