пʼятниця, 09 вересня 2011 05:15

За "Спасибо жителям Донбасса" розгромили офіс компанії

— Мне чуть ли не в глаза говорят: у нас есть приказ мочить Олейникова, — каже 35-річний Денис Олєйніков. По обіді 6 вересня його підприємство "Простопрінт" обшукали працівники столичного управління боротьби з організованою злочинністю.

— Ворвались где-то в три часа дня. Человек 15 с пистолетами, автоматами. Поставили наших сотрудников у стенки и давай переворачивать все вверх дном. Никому ничего не объяснили, никаких документов не предоставили.

"Простопрінт" друкує зображення на футболках, сумках, чашках, куртках. На підприємстві 25 працівників. Орендують триповерховий будинок на вул. Садовій, 65/20, неподалік столичної станції метро Славутич. Денис Олєйніков із родиною живе в Одесі, керує компанією звідти:

— Коли вони вривалися, якраз говорив із директором Іриною. Почув: "Всем оставаться на месте. Обыск". Я в машину і погнав на Київ. Інакше нічого б і не дізнався, бо у всіх вимкнули мобілки. Під'їжджаю. У дворі новесенький тюнінгований "Порше Каєн" (коштує близько 1 млн грн. — "ГПУ"). Це, виявляється, авто заступника начальника київського УБОЗу. Не тим у житті я займаюся, думаю. Треба іти на зарплату 3 тисячі гривень в УБОЗ і їздити на машині за 100 тисяч баксів.

— У другої слідчої, жінки, на собі було мінімум 2 кілограми золота, — додає 25-річна Марія Борисенко, співробітниця "Простопрінту". — Сережки, браслети, кольца.

Дениса не пускали на територію. В'їзд перегородили мікроавтобусом. Із колегами спілкуватися не дозволити. Коли залазив на огорожу, зганяли.

Убозівці обшукали весь будинок. Вилучили комп'ютери, обладнання для друку. Працівників відпустили після півночі. Кількох допитували до п'ятої ранку.

— Ті бойовики мали при собі навіть кувалду, — каже Марія Борисенко. — Кого вони хотіла нею дубасити?

— Дивує свинство нашої міліції, — додає Олєйніков. — Мало того, що витворяють, що хочуть, ніяких документів, постанов на обшук. Так після їхнього візиту ми кілька годин прибирали територію. Ледь не у кожному вазоні недопалки, рештки їжі, сміття, мотлох. Ми тут навіть не курили, а вони за день усе обгадили. Усе перевернули і позабирали. Вкрали навіть куртки й реглани, на яких не було жодних написів і які не можуть слугувати доказами.

"Простопрінт" звинуватили у незаконному використанні символіки футбольного чемпіонату Євро-2012. Напередодні обшуку двоє чоловіків замовили надрукувати логотип на футболках, чашках і куртках. Вони і були понятими.

— Ніяких інших свідків убозівці не брали, — говорить Денис Олєйніков. — Зрозуміло, що ці чоловіки співпрацюють з органами. Але я пояснював, що "Простопрінт" — це лише принтер. Ми друкуємо макети, які нам надають. За законами і міжнародними конвенціями авторські права на зображення належать замовнику. Вони не слухали. Слідчі відкрито казали, що на мене поступило замовлення.

Раніше у підприємства не було конфліктів із правоохоронцями. Власник вважає, тиснути на нього почали через футболки з написами "Спасибо жителям Донбасса! За ананаса" та "Спасибо жителям Донбасса! За ученых, поэтов, политиков, проффесоров". Вони обігрують інцидент на початку футбольного матчу між київським "Динамо" та львівськими "Карпатами". Тоді вболівальники столичного клубу скандували "Спасибо жителям Донбасса за президента-пид**аса". Історія швидко стала популярною. В інтернеті виклали відео з матчу. За день його переглянули кількасот тисяч людей.

— Мені кілька разів телефонували аноніми, — каже Олєйніков. — Пропонували не друкувати таких футболок. Але мої написи нікого не ображають. Там взагалі немає слова президент. Я добре знаю наші закони і не порушую їх.

Денису Олєйнікову вручили повістку — з'явитися 7 вересня до столичного управління боротьби з організованою злочинністю. Він прийшов у вказаний час, однак слідчий його не прийняв.

Зараз на "Простопрінті" намагаються працювати на тій техніці, яку міліціонери не змогли вилучити.

Зараз ви читаєте новину «За "Спасибо жителям Донбасса" розгромили офіс компанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути