вівторок, 07 серпня 2012 06:45

За смерть пацієнтки лікарю дали два роки в'язниці

Два роки в'язниці отримав анестезіолог 45-річний Борис Дзеркаль із Черкаського обласного онкологічного диспансеру. Черкаський райсуд оголосив вирок 17 липня. Після наркозу анестезіолога 60-річна Лариса Чуркіна не прокинулася.

Микола й Лариса Чуркіни — черкащани. Півтора року тому в жінки виявили рак, прооперували, але хвора померла. Казали, що анестезіолог ввів їй забагато лідокаїну.

— Лікар не використовував лідокаїн, — говорить 51-річний Віктор Парамонов, головний лікар онкодиспансеру. — Його засудили за халатність, бо допустив до хворої невстановлену особу, яка і ввела лідокаїн. Свідками у справі не проходили я, начмед, завідувачі оперблоку, анестезіології, інтенсивної терапії та гінекологічного відділення, де лежала хвора. Все ж відбулося в будній день. Зате заслухали два десятки санітарок і медсестер та їхніх родичів. Я ходив на суд, напрошувався бути свідком — не дозволили. Чоловік запевняв, що дружина взагалі була здорова. Суддя перелистав сторінки чотирьох томів із швидкістю звуку. Сказав, що все ясно. Я запевняю, що ще до госпіталізації у жінки було знайдено ракову пухлину в шлунку, яка розповсюдилася кругом, крім голови, рук і ніг. Це четверта стадія раку.

Борис Дзеркаль із дружиною виховують 15-річну доньку Ганну й сина Макара, 2,5 роки. Анестезіологом працює 17 років, зауважень не має. Щороку дає понад 300 наркозів. Провини не визнає, продовжує ходити на роботу, вирок оскаржив. Його підтримують понад 200 колег з Асоціації лікарів України. Підготували листа на захист, вимагають додаткової експертизи.

Зараз ви читаєте новину «За смерть пацієнтки лікарю дали два роки в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути