Ексклюзиви
вівторок, 15 березня 2011 11:52

За голову Сталіна вимагають 300 тисяч гривень

300 тис. грн вимагають комуністи за відпиляну голову пам'ятника Сталіну в Запоріжжі. Кримінальну справу передали до суду. Слідчі звинувачують дев'ятьох осіб: членів і прихильників організації "Тризуб".

Обвинувачені запевняють, що діяли не з хуліганських мотивів. Керувалися ідейними міркуваннями, адже Сталін був ворогом українського народу. Тому ставити йому пам'ятники є злочином. До того ж статую встановили без дозволу місцевої влади. Адвокати наголошують, що обвинувачених утримувати в ізоляторі негуманно, бо ті співпрацюють зі слідством, не заперечують участі. 25-річний Василь Абрамів сам прийшов давати свідчення.

Скульптуру Сталіну навпроти обласного обкому Компартії в Запоріжжі встановили 5 травня торік. 28 грудня "тризубівці" відпиляли від неї голову. Опісля комуністи заявили, що фігуру відремонтували. У ніч на 1 січня пам'ятник підірвали. Відповідальність взяла на себе організація "Перше січня". Потім в інтернеті з'явилася розповідь невідомого, який описав, як підготував і реалізував вибух.

Зараз ви читаєте новину «За голову Сталіна вимагають 300 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути