Ексклюзиви
четвер, 12 серпня 2021 07:01

За два тижні до смерті написала заяву на чоловіка

26 липня в яблуневому саду на околиці села Біленченківка Миргородського району Полтавської області знайшли тіло 24-річної Ангеліни Омельченко. Напередодні ввечері на сполох забили її батьки. Донька поверталася додому, і з нею раптово перервався зв'язок.

Жінку знайшли напівоголеною, з кляпом у роті. Її зґвалтували та задушили, повідомили в департаменті карного розшуку Нацполіції. У скоєнні злочину запідозрили чоловіка загиблої 29-річного Олексія Бєлоусова. Його оголосили в розшук.

— Під час спілкування з родичкою підозрюваного працівники карного розшуку поцікавилися його дитинством. Жінка розповіла, що після будь-яких конфліктів він тікав і переховувався на горищах будівель. Поліцейські почали детальніше відпрацьовувати територію. Знайшли й затримали підозрюваного на горищі старої школи, — повідомили у поліції.

Чоловіка вбитої запідозрили невипадково. 11 липня Ангеліна Омельченко звернулася до поліції із заявою про побиття та зґвалтування. Вказала, що це зробив її чоловік.

— Стосовно домашнього насильства справу не відкривали — це був разовий випадок, за її словами. Дії чоловіка підпадали під статтю "зґвалтування чоловіком своєї дружини". Того ж дня були внесені відомості до реєстру. Провели слідчі дії, призначили судово-медичну експертизу. Всі події, на які вказувала заявниця, відбувалися 15 червня та 9 липня, — каже 39-річний Петро Токар, начальник відділення №1 Миргородського районного відділу поліції. — Розповіла пізно. Після обох випадків випрала речі та провела гігієнічні процедури. Тому біологічних слідів не залишилося. 14 липня запросили чоловіка до відділку, опитали з приводу цих фактів. 23 липня отримали висновки судово-медичної експертизи. На 26 липня були готові оголосити йому підозру та підняти питання про обрання запобіжного заходу. А 25-го сталося вбивство.

Бєлоусову обрали запобіжний захід — 60 днів тримання під вартою без можливості внесення застави. Перебуває у Полтавському СІЗО.

— Він співпрацює зі слідством. Намагається переконати, що зробив це ненавмисно, — додає поліцейський.

У загиблої Ангеліни Омельченко залишилися двоє дітей.

Зараз ви читаєте новину «За два тижні до смерті написала заяву на чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути