Ексклюзиви
пʼятниця, 09 серпня 2019 07:25

З убивцею Катерини Гандзюк уклали угоду

Із колишнім помічником народного депутата Ігорем Павловським слідство уклало угоду в справі про вбивство активістки 33-річної Катерини Гандзюк. Також Верховний суд змінив підсудність справи. Її розглядатиме Приморський суд Одеси.

— Генпрокуратура продовжує розвалювати справу про вбивство Каті. Про організатора вбивства Павловського відмовчувалися завжди. Мовляв, дає покази, — каже батько Віктор Гандзюк, 64 роки. — Далі виявилося, що Павловський уже не організатор, а так, лише замовчував інформацію про злочин, та і дізнався про все після нападу.

Коли питав у прокурорів про Павловського, завжди чув те саме: "Хворий. Дуже хворий". По хворобі звільнили під домашній арешт. На суд для допиту прибути не зміг, двічі. Не зміг відповідати на запитання й по відео, стан критичний. Генпрокуратура не подала клопотання про продовження запобіжного заходу, бо ж людина вмирає. А потім футбольний матч в Одесі. А серед уболівальників Павловський — на вигляд здоровий.

Катерина Гандзюк була радницею міського голови Херсона, виконувала обов'язки керуючої справами виконкому. 31 липня торік на жінку напали біля її будинку. Зловмисник вилив на неї літр сірчаної кислоти. Катерина отримала хімічні опіки понад 30% тіла. Перенесла 14 операцій. Після трьох місяців лікування померла. За умисне вбивство засудили п'ятьох виконавців.

Судять організатора-посередника Павловського і замовника — голову обласної ради 49-річного Владислава Мангера. Обом пом'якшили обвинувачення. У справі останнього слідство завершать до кінця тижня й відправлять до суду.

— Із Павловським дійсно уклали угоду. І це — норма закону. Узгоджувати це з потерпілою стороною не зобов'язані, — говорить речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко, 50 років. — Угода з обвинуваченим укладається без письмової згоди потерпілої сторони. А перенос розгляду справи до Одеси пов'язаний із винятковими обставинами кримінального провадження. Так можна убезпечити обвинуваченого, який дає викривальні свідчення щодо замовників убивства.

Зараз ви читаєте новину «З убивцею Катерини Гандзюк уклали угоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути