вівторок, 16 липня 2013 07:00

Вуличні торговці розтрощили райвідділок міліції

30 людей розгромили Святошинське районне управління столичної міліції на просп. Перемоги, 109. Це сталося в ніч проти 13 липня. Поламали паркан, побили кількох правоохоронців. Обурилися, що старший лейтенант 38-річний Андрій Ганнисик ударив на стихійному ринку Шлях 19-річну Ірину Бондар.

Базар — поряд зі столичною Кільцевою дорогою. Селяни з довколишніх сіл продають тут городину, консервацію, одяг, уживані речі, дрібну побутову техніку.

— Последнюю неделю милиция гоняет нас, — розповідає білявка 32-річна Світлана, яка торгує жіночим вбранням. — 12-го опять приехали. Все люди начали собираться, я тоже. В это время подходит девочка, спросила, почему нам не дают торговать. Милиционер ответил, что этот рынок работать уже не будет. Девочка попросила разговаривать с ней на украинском. Милиционер ответил: "Как хочу, так и разговариваю". Он очень злой был. Тут уже собралась куча людей, милиции. Тот милиционер обошел девочку со стороны и кулаком ударил по почкам. Это многие видели, и я тоже. Девочка ойкнула. Все начали кричать: "Что вы делаете?" Он испугался, собрался уходить. Люди пошли за ним. За магазином "Фора" он побежал. Многие бросились вдогонку, снимали на камеру. Все были в панике. Той девочке вызвали "скорую", а мы рванули в райотдел.

Поряд зі Світланою торгують фруктами, одягом, овочами. Більшість продавців були свідками сутички, однак говорити відмовляються.

— Усі боїмося міліцію. Через ту бійку в нас скільки проблем, — каже жінка, яка називається Людмилою.

Ірина Бондар родом із міста Ковель Волинської області. Навчається у коледжі на журналіста. Член партії "Свобода" і Комітету учасників помаранчевої революції. Зараз вона вдома — винаймає квартиру в Києві.

— Ми з іншими "купрівцями" допомагали торговцям продовжувати працювати, — розказує Ірина "ГПУ". — На ринку Шлях міліціонери погрожують, що заберуть усе майно, посадять у райвідділ. Кажуть: "У вас же є сім'ї. Ви не боїтеся?" Я на власні очі бачила, як міліція підходить до продавщиць і починає їх діставати. Жінки бояться. Того дня я просила правоохоронців показати хоча б якісь документи, які забороняють людям торгувати. Вони ігнорували мене або посилали на Володимирську (на вул. Володимирській, 15 розташоване Головне управління міліції Києва. — "ГПУ"). Тоді там зібралися 10 міліціонерів і шість продавщиць. Я попросила спілкуватися державною мовою, на що правоохоронець відповів: "А я учился в советской школе". Обійшов мене зі спини і вдарив. Жінки почали кричати, хотіли його бити. Міліціонери не реагували, тільки відштовхнули того лейтенанта, щоб він утік.

В Ірини Бондар лікарі діагностували забій. Правоохоронці запевняють, що під час нічного штурму райвідділку травми дістали 11 їхніх співробітників.

Зараз ви читаєте новину «Вуличні торговці розтрощили райвідділок міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути