пʼятниця, 07 травня 2010 07:48

Восьмикласника Юрія Лисенка вбив найкращий друг

Автор: фото надане ЦГЗ УМВС України у Чернігівській області
  Міліціонери Сосницького райвідділу міліції Чернігівської області викопують тіло 15-річного Юрія Лисенка. Спочатку думали, що того закопали живцем
Міліціонери Сосницького райвідділу міліції Чернігівської області викопують тіло 15-річного Юрія Лисенка. Спочатку думали, що того закопали живцем

15-річного Юрія Лисенка з села Ганнівка Сосницького району Чернігівщини забив до смерті найкращий друг Максим Полєвщиков, 17 років. Тіло закопав у саду.

Ганнівка — за 2 км від райцентру. Раніше тут жили 58 осіб, тепер— сім дворів. В одному з них жив Максим Полєвщиков із матір"ю. Батька не знав. Закінчив дев"ять класів у Сосницькій районній гімназії ім. Олександра Довженка, перебивався разовими заробітками. Часто сварився з матір"ю.

— У школу Макс рідко ходив, — каже його однокласниця Ярослава Плющ, 17 років. — Частіше прогулював. Ми й самі не знаємо, як він учився.

У Сосниці Максим познайомився із місцевим Юрієм. Хлопці постійно ходили разом, удвох заробляли. Молодший називав старшого "дєдом".

— Юра був трохи замкнутий, — розповідає його однокласниця Дарія Сокол, 15 років. — Завжди тягнувся до старших хлопців. Друзів мав мало. В основному ходив із Максом. Його виховувала мама.

Торік Максим з Юрієм обікрали кіоск місцевого підприємця. Суд дав їм умовний термін покарання.


10 квітня Юрій зник. Його мати звернулася до міліції. Сказала, що із сином посварилися і він пішов із дому.

— Міліціонери перевірили всіх його знайомих, тих, із ким спілкувався останні дні, — каже Борис Коновченко з обласної міліції. — Зрозуміли, що востаннє він контактував із Максимом. Спочатку він теж віднікувався, що не бачив друга три дні. Як у воду впав.

Помер від внутрішньої кровотечі

Слідчі зрозуміли, що Максим щось приховує. Пояснили, що все вказує на нього. Полєвщиков зізнався у вбивстві. Показав, де закопав тіло друга.

Того дня друзі випивали. Юрій образив старшого, почалася бійка. Максим бив Лисенка руками і ногами. Потім покинув і вийшов покурити. Коли повернувся — Юрій не дихав. Помер від внутрішньої кровотечі. Полєвщиков замотав тіло в целофан і закопав у саду.

Максимові загрожує до 15 років в"язниці.

Зараз ви читаєте новину «Восьмикласника Юрія Лисенка вбив найкращий друг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути