Ексклюзиви
вівторок, 13 березня 2018 07:45

Восьмеро людей вчаділи у хаті

Автор: www.berdpo.info
  У Бердичеві на Житомирщині прощаються з родиною Калінчуків. Подружжя Івана й Аллу з дітьми та онуками знайшли мертвими у їхньому будинку
У Бердичеві на Житомирщині прощаються з родиною Калінчуків. Подружжя Івана й Аллу з дітьми та онуками знайшли мертвими у їхньому будинку

— У будинку було, як у газовій камері. Не продихнути. Повно людей і всі — мертві. Як побачила весь той ужас — зразу вибігла на вулицю, — каже Зінаїда Стрілецька з райцентру Бердичів на Житомирщині.

Живе по сусідству з родиною Калінчуків. Подружжя 52-річного Івана і 48-річну Аллу, їхніх дітей 28-річного Віктора, 25-річну Світлану й онуків 3-річного Владислава та 11-місячну Ангеліну знайшли мертвими ввечері 5 березня. Вони більш як добу не виходили надвір, рідні стали їх шукати. Загинула й дівчина Віктора — 21-річна Марія Ясельська та колишня сусідка подружжя — 51-річна Олена Пухальська, які гостювали в Калінчуків. Усі отруїлися чадним газом, за попередньою вер­сією. Будинок був обладнаний газовою пічкою, у якій сім'я топила дровами.

— Не хватало грошей на газ, то протоп­лювали дровами, — каже Зінаїда Стрілецька. — Шукати їх хватилася сестра Алли, добу не могла до них додзвонитись. Прийшла разом із сином, заглядали у вікна. В домі горіло світло, але ніхто не відчиняв. Поняли, що сталася біда. Дзвонили в різні служби. Нам сказали не ждати, ламати двері до їх приїзду. Зайшли в будинок, а вони всі мертві лежать. Наче сплять.

— Хороші сусіди. Жили бідно. Родина велика — усім треба їсти, одягтись. Алла на заводі "Прогрес" працювала прибиральницею. Чоловік із сином — наймалися на тимчасові підробітки. Донька гляділа вдома дітей, — додає Зінаїда Стрілецька. — Димарі нам не чистили років 20. Як приходили провіряти, то запалювали бумажку й підносили до витяжки. Тяга є — значить, все нормально.

Димар у помешканні Калінчуків перевіряли наприкінці січня. Порушень не виявили.

— Місяць тому перевіряли пічку. Проблем не було. Після трагедії в пічці знайшли решітку, якої не мало бути. Поклали її туди, щоб дровами топити, — каже Галина Ханіна із ЖЕКу №7.

У райцентрі оголосили дводенну жалобу. Організацію поховання взяла на себе Бердичівська міська рада.

Попрощалися із загиблими 7 березня на території центральної міської лікарні. Калінчуків і Марію Ясельську поховали на місцевому кладовищі. Олену Пухальську рідні забрали у село Маркуші, звідки вона родом.

Три сестри загинули в пожежі

По обіді 10 березня в селі Верблюжка Новгородківського району Кіровоградської області в пожежі загинули три доньки 22-річної Владислави Сабірової. Їм було — 4, 3 та 1 рік.

— Будинок одноповерховий із пічним опаленням. Пожежу загасили за 2 години. На місці виявили тіла дітей, — кажуть в обласній Державній службі з надзвичайних ситуацій.

Діти були вдома самі.

— Сім'я числиться як неблагополучна. Давно на обліку в соціальних служб. Торік Владу мали позбавити материнських прав, але суд вирішив інакше, — розповідає місцева жителька 37-річна Алла. — Доньок народила від різних чоловіків. Ходять чутки, що знову вагітна. Діти часто залишались без нагляду, голодні і в холоді. Кажуть, Влада пішла десь пити ще з вечора 9 березня. Дочок зачинила в хаті.

Дітей поховали 13 березня.

Зараз ви читаєте новину «Восьмеро людей вчаділи у хаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути