пʼятниця, 28 вересня 2012 06:15

Злодій розстріляв чотирьох охоронців супермаркету

26 вересня близько 15.00 покупець столичного торгового центру "Караван" розстріляв із пістолета чотирьох охоронців. 31-річний Володимир Бурчак, 28-річний Дмитро Марченко та 30-річний Олександр Завадський загинули, 31-річного Павла Феденкова у тяжкому стані відвезли до лікарні. Нападник утік.

На записі з камер спостереження видно, що до магазину заходить чоловік у світлій куртці й джинсах. Бере під пахву велику білу хлібину й літрову пляшку молока. Розглядає стенд із батарейками. Ховає до кишені "флешку"— електронний накопичувач пам'яті — і прямує до каси. Оплачує тільки хліб із молоком. Двоє охоронців це помічають, відводять чоловіка до кімнати охорони. За мить туди заходять ще двоє і лунають вісім пострілів. До кімнати біжить п'ятий охоронець. Відчиняє двері, бачить тіла й тікає. Слідом за ним із супермаркету вибігає вбивця.

За годину біля "Каравану" працюють міліціонери, гуде натовп людей. Кімната охорони відгороджена червоно-білою смугастою стрічкою й продуктовими візками.

Біля них стоїть охоронець, на вигляд років 45, у темних штанях і світлій сорочці.

— Я не зрозуміла, що то сталося, — каже жінка у червоній уніформі "Каравану" біля камер схову. Витирає хустинкою заплакані очі. — Хлопці повели якогось чоловіка до себе. Таке часто буває. Потім той вийшов і пішов собі. Я не звертала уваги, бо постійно клієнтів багато, не встежиш за всім. А пострілів не чула, бо в нас постійно шум.

Поряд із кімнатою охорони — дитяча кімната, навпроти — туалети, за кількадесят метрів стенд інформцентру. За стінкою стоять два крісла для працівників прес-служби "Каравану".

Магазин продовжує працювати. Тіла лежать у кімнаті охорони.

— Смотри: это ярмарка какая-то, столько камер повсюду. Интересно, что за праздник? — каже молодий чоловік. Із супутницею зазирають у бік дитячої кімнати й ідуть до торгових рядів.

Близько 18.00 до "Каравану" приїжджають родичі загиблих. Жінки плачуть. До них підходить виконавчий директор торговельно-розважального центру Олексій Тесленко. Намагається втішити.

— Ми оголосили винагороду у 100 тисяч гривень тому, хто допоможе знайти вбивцю, — каже.

Біля входу до останнього торгового ряду стоїть В'ячеслав Світельський — знайомий загиблого Володимира Бурчака:

— Ми з Вовкою постійно на рибалку їздили, на морі разом відпочивали. Я теж колись працював охоронцем, потім перевівся на водія. Хтось прийде, щось украде, його затримаєш, а він погрожує. Таких страшних випадків ще не було. Я казав Вовці: "Кидай це діло, у тебе ж мала дитина". Але заробляти десь треба.

На вулиці біля входу слідчий допитує охоронця. Той малює на аркуші схему, як виходив грабіжник.

— Я стояв біля каси, тут крик. Бачу, той чоловік виходить із коридору біля кімнати охорони. Спочатку ішов повільно, а вже потім прискорився і завернув вліво. Я бігом туди. Троє лежали мертві. Один живий. Я набрав "скору".

22.00 — на місці досі працюють слідчі.

На вулиці стоїть УАЗ із міліцейськими номерами. Задні дверцята відчинені. Чекає, доки магазин закриється, щоб із кімнати охорони винести тіла.

Відвідувачі скаржилися на охоронців

Торговельно-розважальний центр "Караван" відкрили на вул. Луговій, 12 у 2003-му. Має площу 56 746 кв. м. Тут є продуктовий супермаркет, кафе, ресторани, відділення банків, гральна кімната, кінотеатр, ковзанка, боулінг, фонтан. У будень заклад відвідують близько 30 тис., у вихідний — вдвічі більше людей.

Покупці часто скаржились на охоронців.

5 липня 2009 року о 10.40 охоронці "Каравану" затримали на виході киянина Олександра Щербаня. Звинуватили в крадіжці батарейок. Завели в підсобне приміщення. Олександр каже, що шестеро чоловіків заламали руки, повалили на підлогу, били руками і ногами, головою об двері. Тривало це до 14.00.

— Зайшли з чоловіком купити креветок. На виході зупинив охоронець. Попросив пройти з ним у кімнату охорони. Там звинуватили чоловіка в кражі пензлика для фарбування волосся. Ми навіть близько не підходили до того відділу. Чоловіка обшукували, ображали, хоча нічого не знайшли, — написала 13 березня позаторік про "Караван" жінка, яка представилась Юлією.

 

Зараз ви читаєте новину «Злодій розстріляв чотирьох охоронців супермаркету ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути