пʼятниця, 23 серпня 2019 06:10

Власника згорілого готелю арештували на два місяці

Автор: ФОТО: СКАНДАЛИ_ТОКІО_DUMSKAYA.NET
  Власник згорілого готелю ”Токіо Стар” в Одесі Вадим Чорний хоче оскар­жити свій арешт
Власник згорілого готелю ”Токіо Стар” в Одесі Вадим Чорний хоче оскар­жити свій арешт

Власника одеського готелю "Токіо Стар" 47-річного Вадима Чорного арештували на два місяця без права на заставу. Таке рішення виніс Київський райсуд міста 20 серпня. Його звинувачують у порушенні правил пожежної безпеки, що призвело до важких наслідків.

У ніч на 17 серпня у закладі спалахнула пожежа. В готелі перебували майже 200 осіб. Пожежної сигналізації, гідрантів, вогнегасників не було. Полум'я охопило 1 тис. кв. м площі. Від вогню та чадного газу загинули дев'ятеро людей, ще 10 постраждали.

Запобіжний захід Чорному обирали майже добу. Спочатку власник готелю звернувся до суду з клопотанням про відвід судді. Пояснив це тим, що 2015-го, коли він був редактором інтернет-видання, опублікував критичну статтю зі згадуванням теперішнього головуючого суду. Клопотання відхилили. Потім четверо захисників Вадима Чорного наполягали, що підозру йому вручили з порушенням. Тому прокурори зачитали її вдруге. Головний рабин Одеси Авроом Вольф пропонував узяти власника готелю на поруки. Але й таку пропозицію суд відхилив.

Під час судового засідання з'ясувалося, що офіційно готелю "Токіо Стар" не існує.

— За документами це склад, — каже керівник обласної Держархбудінспекції Ігор Черкасов.

Чорний пояснив, що йому начебто належить не вся будівля, а лише перший поверх, де пожежі не було. Тому звинувачення прокуратури безпідставні. Свій арешт назвав політичним замовленням, оскаржуватиме його в апеляції.

Нині з дев'яти загиблих упізнані восьмеро. Серед них — пара із Балти 18-річна Ольга Романюк і 17-річний Микола Кравченко, які приїхали на відпочинок. Їх поховали 19 серпня. Ще двоє — кияни 24-річний Євген і 23-річна Маргарита. Приїхали до Одеси на день погуляти. Після ночівлі в готелі мали вирушити до столиці. 16 серпня о 23:16 ще були на зв'язку. Товариш запрошував їх до себе, проте Євген відмовився. Згоріли в готельному номері, тримаючись за руки. Наймолодшій із жертв — 10 років. На відпочинок приїхала з Сум із матір'ю. Загинули обоє.

Зараз ви читаєте новину «Власника згорілого готелю арештували на два місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути