четвер, 22 квітня 2021 07:51

Владислав Юзвик застрелився через 25 тисяч гривень боргу

Автор: СЕРГІЙ РАДЧЕНКО
  Рушницю для самогубства власноруч зробив Владислав Юзвик із села Свердликове Новоархангельського району на Кіровоградщині. Записав передсмертне відео й опублікував в інстаграмі листа, в якому пояснює причину свого рішення
Рушницю для самогубства власноруч зробив Владислав Юзвик із села Свердликове Новоархангельського району на Кіровоградщині. Записав передсмертне відео й опублікував в інстаграмі листа, в якому пояснює причину свого рішення

У селі Свердликове Новоархангельського району на Кіровоградщині застрелився 25-річний Владислав Юзвик. Мав п'ять кредитів на загальну суму 25 тис. грн. Перед смертю записав відео. В ньому розповідає про знайомого, який нібито змушував брати позики.

"Я вже тиждень не сплю. Не можу нічого нормально вос­принімать. Їде криша. Зв'язуйтеся з Дігтярьом. Це все через нього. Він більше трьох місяців не вертає мені гроші. Виманив більше 20 тисяч. З кожним разом все більше й більше требує. Від безвиході позичав йому. Бо грозився не віддати попередній борг", — розповідає Юзвик у передсмертному записі.

Чоловік 12 квітня повернувся зі строкової служби. Вкоротити собі віку готувався за­здалегідь. Змайстрував саморобну рушницю. На подвір'ї перед будинком батьків вистрелив собі в голову ввечері 18 ­квітня.

"Я вчинив суїцид з власноруч зробленої рушниці, про яку ніхто не знав", — написав у передсмертній записці Владислав. Опублікував в інстаграмі. Просив небайдужих допомогти фінансово його батькам.

Після повернення з армії Владислав часто брав у батьків гроші.

— Нічого не знаю про того чоловіка, якого син згадує у відео. На що йому гроші треба були — теж гадки не маю, — ридає мати Олеся Юзвик, 53 роки. — Коли Владік прийшов з армії, бачили, що через щось переживає. Брав гроші то в папи, то в мене. Не казав для чого. Пояснив, що має комусь пересилати. Але я до кінця не все зрозуміла. Востаннє він у мене попросив 2,5 тисячі гривень. Поїхав у Торговицю (сусіднє село. — ГПУ). А коли повернувся, то зробив отаке з собою.

Під час самогубства рідні були вдома.

— Дружина вибігла на двір, а він вже все, — плаче батько Андрій Юзвик, 54 роки. — Дірку собі в голові зробив. Було дуже багато крові.

Під час розмови з батьками на телефон загиб­лого сина дзвонять із банку. Просять передати слухавку Владиславу.

— Його вже немає, — говорить оператору батько. — Він учора застрелився. Немає вже в мене сина.

У селі про родину відгукуються позитивно.

— Хлопчина був порядною людиною, — каже староста села Свердликове Василь Бовкун, 50 років. — Це шок для всіх. У родини не було матеріальних проблем. Мати займається домашнім господарством. Батько їздить на заробітки.

Поліція відкрила кримінальну справу про доведення до самогубства. Чоловіка, на якого вказав загиблий, шукають.

Владислава Юзвика поховали 20 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Владислав Юзвик застрелився через 25 тисяч гривень боргу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути