четвер, 18 січня 2007 17:11

Володимир Кохан убив колишнього коханця дружини

Автор: фото із сімейного архіву Інни Ребенок та Володимира Кохана
  Подружжя з райцентру Бобровиця на Чернігівщині Інна Ребенок і Володимир Кохан разом із півторарічним сином Владиком. Фото зроблено за кілька днів до вбивства Сергія Мошенця
Подружжя з райцентру Бобровиця на Чернігівщині Інна Ребенок і Володимир Кохан разом із півторарічним сином Владиком. Фото зроблено за кілька днів до вбивства Сергія Мошенця

О другій годині передноворічної ночі житель райцентру Бобровиця на Чернігівщині 26-річний Володимир Кохан із рушницею та ножем пішов забирати з бару "Лілея" 22-річну дружину Інну. Жінку побачив біля входу, коли та намагалася підняти з землі колишнього свого залицяльника 26-річного Сергія Мошенця.

Сергій був п"яний. Обізвав Інниного чоловіка. Сказав, що спав із його дружиною, поліз битися. Спочатку Володимир вистрілив у повітря. Друга куля пошкодила Сергієві живіт, але не пошкодила важливі органи. Чоловіки зчепилися в рукопашній і повалилися на землю. Володимир був меншим, і якби не мав ножа, мабуть, програв би. Один із п"яти ударів влучив Сергієві в серце.

Із неодруженою офіціанткою Інною Ребенок будівельник місцевої бригади шабашників Сергій Мошенець познайомився три роки тому. Він уже мав 20-річну дружину Олену й новонародженого сина Владика.

— Такого мужчини в мене раніше не було. Розбивати сім"ю не збиралася, а розлюбити не могла, — розповідає "ГПУ" Інна. — Як магнітом притягував до себе. Могла ніч просидіти поруч і дивитися на нього. Високий, грубий. Коли говорить, усі слухають. Серьожа міг дати ляпаса, а я терпіла, писала йому вірші. Від мене навіть подруги відвернулися, коли з жонатим зв"язалася. А за ним усі дівки бігали.

Сергій розповідав, що до своїх жінок ставиться по-особливому. Він їм мстить — бо колись кохана не дочекалася його з армії. Жодного разу він не сказав Інні про любов. У своєму щоденнику жінка записала:

"Наконец еду к тете. Эти долгие часы в электричке я думаю о тебе, Сережа. Зачем ты мне нужен? Если бы даже не был женат и предложил выйти замуж, я бы не согласилась... Хотя и люблю тебя".

Згодом на сторінках зошиту Інни з"явився інший запис — про знайомство з охоронцем місцевого агропідприємства "Земля і воля" Володимиром Коханом. Першого ж вечора дівчина розповіла йому про нещасливу любов.

Чого той козел на тебе так дивиться?

— Він — протилежність Сергієві: спокійний, доброзичливий, — продовжує Інна. — Щодня квіти, шоколадки. Не думала, що будемо зустрічатися, а потім здалася. Коли завагітніла, кинула роботу і переїхала до нього.

Невдовзі молодій парі довелося перебратися в хату чоловікової баби. Свекруха Людмила Василівна не злюбила невістку.

— Усе через неї, непутящу, — каже. — Вона і в 19 років паспорту не мала. До хатньої роботи не беручка, все син за неї робив. Сама ж — тільки гулять.

Одного разу шлюб Інни і Володимира ледве не розпався. На вулиці чоловік побачив, як дружина стояла з Сергієм Мошенцем. Кажуть, їх бачили і в барі. Зберегло стосунки лише народження сина. Розписуватися молодим свекруха заборонила. Сказала, так більше грошей на дитину отримуватимуть.

30 грудня Володимир та Інна лишили сина бабі з дідом і подалися до бару "Лілея". За столом у кутку сидів Сергій Мошенець.

— Вова питає: "Чого, мовляв, той козел на тебе так дивиться? Прийдеш додому — получиш". Хоча раніше й пальцем не чіпав, — Інна починає плакати. — Випив дві пляшки пива й став збиратися додому. Каже мені: "Пішли". Я ж уперлася. Хотіла з подругою ще побути, — починає ридати. — Це я в усьому винна...

За словами Інни, з бару вона вийшла біля другої ночі. Сергій ув"язався за нею. "Давай я тебе проведу, почнемо все з початку", — казав. На східцях сіли поговорити. За півгодини рушили додому. П"яний Сергій заточився разом із велосипедом, якого вів в руках. Інна допомагала йому підвестися. У цей час прийшов чоловік.

— Я ж попереджав, щоб не чіплявся до неї, — шарпнув Сергія Володимир.

Мошенець матюкнувся, послав Кохана. Після двох пострілів чоловіки кілька хвилин боролися на землі. Лежати лишився Сергій.

— Я від страху плакала, нагнулася над ним. Він губами ворушить, із рота тече кров. А чоловік питає: "Ти зі мною чи з ним?". І пішов. Я його догнала.

Під ранок Володимира затримали.

У Сергія Мошенця лишився 3-річний син Владик та дружина Олена, 23 роки. Жінка пригадує, як колись ворожка навіщувала чоловікові, що той не доживе до 30.

— Сергій признавався, що раніше зустрічався з Інною, — згадує Олена. — Вона ж, було, нап"ється і зізнається йому в коханні. І мені казала, що так мене любить, так любить... Я від неї аж сахалася, як від ненормальної.

З Інною Ребенок нині в місті не вітаються люди. Чоловікова рідня кричить: "Це ти посадила Володю". Погрожують помститися друзі Сергія. Інна з Володимиром збираються офіційно розписатися в тюрмі. Після суду жінка хоче переїхати до тітки в Ніжинський район.

4 січня Сергію мало виповнитися 27 років.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Кохан убив колишнього коханця дружини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути