пʼятниця, 12 квітня 2019 07:41

Віталій Петрашевський задавив "Маздою" двох дівчат

— Почула глухий удар. Виглянула у вікно, а там компанія бігає — двоє хлопців і дівчина. З гульок вертаються, думаю. Загиблих не замітила. Коли вийшла, було вже повно поліції. Дорога в крові, розкидані речі. На кущі висів кросовочок, — 53-річна Любов із села Піщана Білоцерківського району на Київщині розповідає про аварію, що трапилася вночі 6 квітня.

"Мазда-6" наїхала на 18-річну Вікторію Четверікову та Вероніку Кутову, 17 років. Дівчата поверталися з бару, де святкували день народження подруги.

— Все случилось близько другої ночі. Дівчата йшли по обочині, там лишилася глибока колія від колеса. На кутку якраз поліція стояла. Мабуть, той хлопець випивший був і хотів без світла проскочить. Біди наробив, — розповідає 44-річна Наталія Малишева, тітка загиблої Вікторії. — Удар був такої сили, що дівчаток порозкидало по дорозі, позривало одяг і взуття. Машина стала трохи далі. Вся потрощена — розбите лобове скло, пом'ятий капот, побиті фари і бампер. Водій втік.

Вікторія Четверікова з матір'ю 38-річною Світланою мешкали в Піщаній. Вероніка — киянка. У селі жили її дід з бабою. Іноді приїжджала з батьками. Товаришувала з місцевими.

— Вікуся була світлом, яке в нас забрали. Завжди перша — розумничка і красуня, — додає Наталія Анатоліївна. — Гарно вчилася в школі, співала. Її мати злягла від горя. Щодня на таблетках і уколах.

Загиблих поховали у Піщаній.

На другий день після похорону на могилу Вероніки Кутової виносить обід її матір. Гладить землю.

— Дівчинка моя маленька. Господи, за шо, за шо таке наказаніє? — плаче жінка. Її підтримує чоловік Ростислав.

— Все случилося моментально. Той урод вискочив машиною на тротуар, де йшли дівчата, — каже Ростислав. — У нього тахометр застиг на 4 тисячах оборотів. Швидкість на спідомет­рі була під 120 кілометрів. Це мені суд­медексперт сказав. У машині ще інші хлопці їхали. Вони приходили на похорон. Винить їх не можу, за рульом не сиділи.

— Сестричка мріяла в Канаду поїхать, заробити гроші. Машину хотіла купити і собачку. Ось, — ставить на могилу іграшкового пса 17-річна Надія. З Веронікою були двійнятами. — Про Віталія розказують, що він, як вип'є і покуре, любив полякать дівчат на дорозі. Міг швидкість прибавити, коли йшли.

За кермом "Мазди-6" був 19-річний Віталій Петрашевський із сусіднього села Храпачі. За два дні здався поліції.

— Боялися, що живим його не знайдем. Побачив, що накоїв, кинув телефон і сказав: "Все, хлопці, прощайте. Не шукайте мене", — розповідає Вікторія, дівчина Віталія. — Ні з ким не виходив на связь. Більше суток був без їжі й води. Батьки його шукали. Казали, якщо до неділі не об'явиться, визиватимуть водолазів. Припускали, що втопився. Згодом знайшли у покинутій хаті в лісі. Накормили, перевділи і повезли в поліцію. В усьому зізнався. Дуже плакав. Казав, був тверезий. Тих дівчат побачив в останній момент. Хотів об'їхати, але колесо вскочило в яму і його занесло.

Віталій — із заможної родини. Має судимість за крадіжку — два роки з випробувальним терміном. Його батько 39-річний Олександр Павлович заробляє на оренді ставків у селі.

— У нас дільничні часто міняються, але прізвище Петрашевський знали всі, — каже голова села 29-річна Антоніна Черненко. — Він нікого не слухався. На машині як не в забор влітав, то в стовп. З ним не раз бесіди проводили — марно.

9 квітня Шевченківський районний суд Києва арештував Віталія Петрашевського на два місяці.

Дмитра Камінського арештували на два місяці

Київський районний суд Одеси на два місяці арештував 37-річного Дмитра Камінського із селища Кучурган на Одещині. У ніч проти 1 квітня збив своїм БМВ односельчанок 59-річну Зінаїду Цінцар і Раїсу Чернегу, 58 років. Жінки поверталися з виборчої дільниці, де працювали спостерігачами. Йшли узбіччям освітленої вулиці. Зінаїда загинула, Раїса у критичному стані в лікарні.

Камінський втік. Машину покинув у полі біля сусіднього села. Пішки повернувся додому, де його затримали. Експертиза підтвердила — був п'яний.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Петрашевський задавив "Маздою" двох дівчат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути