Ексклюзиви
пʼятниця, 18 січня 2019 07:50

Віталій Ляшенко викинув сина з четвертого поверху

Автор: WWW.TSN.UA
  Віталієві Ляшенку з села Клугино-­Башкирівка Чугуївського району на Харківщині суд тимчасово заборонив спілкуватися з рідними дітьми й помістив під домашній арешт. Невдовзі мають вирішити, чи позбавлять чоловіка батьківських прав
Віталієві Ляшенку з села Клугино-­Башкирівка Чугуївського району на Харківщині суд тимчасово заборонив спілкуватися з рідними дітьми й помістив під домашній арешт. Невдовзі мають вирішити, чи позбавлять чоловіка батьківських прав

У ніч на 14 січня 40-річний Віталій Ляшенко із села Клугино-Башкирівка Чугуївського району на Харківщині з вікна четвертого поверху викинув сина 5-річного Михайла. Тяжких травм хлопчик уникнув. Після кількох днів у лікарні його відпустили додому.

Дитячий плач на вулиці першим почув житель будинку 50-річний Сергій Бизов.

— Спочатку почув дивний звук. Потім — дитячий плач. Виглянув у вікно, а в снігу руки барахтаються. Я побіг на вулицю, — згадує. — Хлопчик лежав на спині. Дивився на мене. Спочатку боявся його чіпати, аби не нашкодити. Під час падіння малий міг травмуватися. Але потім зрозумів — можна. Підняв хлопця зі снігу, обтрусив і поніс до себе додому. В темноті не впізнав, що сусідський. Він назвався Мішею. Був дуже наляканий. Переодягли його в теплі речі й викликали "швидку".

Пощастило, що впав у сніг. Хоча й кучугури невеликі — нижчі коліна. Бо за метр від нього була дерев'яна огорожа.

Михайла Ляшенка забрали в міську клінічну лікарню ім. Олександра Мещанінова.

— Хлопчик народився в сорочці. Серйозних травм у нього не виявили. Отримав забої. Це диво, зважаючи на висоту падіння, — каже заступник головного лікаря Олена Полещук.

До батьків дитини приїхали поліцейські.

— Був старий Новий рік. У той вечір подружжя святкувало річницю весілля. Випили. Мати пішла до себе в кімнату. Батько ліг біля сина, бо той боявся засинати наодинці, — розповідає 36-річний Олександр Свиридов із Чугуївського відділу поліції. — Близько другої ночі чоловік схопився, відчинив вікно і жбурнув звідти дитину. Чому це зробив — пояснити не може. Каже, наснився кошмар, що сина треба рятувати. Своїх дій не контролював. Кається, плаче.

Родина Ляшенків на обліку в соціальних службах не перебувала. Віталій із дружиною мали тимчасові підробітки. Окрім Михайла, виховують старшого сина 10-річного Дмитра.

— Сім'я звичайна. За дітьми гарно дбають. Віталія ніколи п'яним не бачив, — говорить сусід родини Сергій Бизов.

У крові Віталія Ляшенка виявили 0,78 проміле алкоголю.

— Мой сын — хороший отец. Поедет на работу и звонит сюда. Спрашивает, накормлены ли дети, все ли у них хорошо. Что ему сделалось, я не знаю, — каже Віктор Ляшенко, батько Віталія. Його голос тремтить, витирає хустинкою носа. — Щоб Віталік п'яний приходив, буянив — такого не було. Зробив це спросоння. Зроду своєму дитяті не нашкодив би. Після тої ночі в мене все тіло труситься, валер'янку п'ю.

15 січня Чугуївський міський суд відпустив Віталія Ляшенка під домашній арешт. Два місці житиме в будинку батьків. Спілкуватися з дітьми тимчасово заборонили.

На суді чоловіка підтримувала дружина Оксана. Сказала, що він — зразковий батько. Агресії з його боку ніколи не було.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Ляшенко викинув сина з четвертого поверху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути