пʼятниця, 29 жовтня 2010 02:55

Винних у загибелі 23 людей не покарали

За вибух в житловому будинку у Дніпропетровську нікого не покарали.

Нагадаємо, 13 жовтня 2007 року у будинку на вул. Мандриківській, 127 вибухнув газ. Загинули 23 людини, понад 500 потерпілих. Збитки сягнули майже 100 млн грн. Прокуратура порушила кримінальну справу і незабаром на лаві підсудних опинилися гендиректор "Дніпрогазу" Ігор Іванков, його заступник Максим Сорокін і головний інженер Сергій Бачурін.

— Однак їхню безкарність забезпечив нардеп-"бютівець" Святослав Олійник, який зараз балотується на посаду мера Дніпропетровська, — запевняє місцевий журналіст Борис Філатов. Він провів власне розслідування. — Справу розглядав Жовтневий райсуд міста, де головує дядько нардепа Микола Олійник. Суддею був Сергій Пойда, рідний брат якого був помічником нардепа. Обвинувачення підтримували колишні колеги "бютівця", бо він раніше був прокурором області. Сам же нардеп під час розгляду розробляв новий закон про амністію, який дозволив обвинуваченим незабаром після вироку опинитися на волі. А щоб чиновники "Дніпрогазу" потрапили під дію закону, обвинувачення підсудним з ініціативи прокуратури перекваліфікували з вбивства з необережності на службову недбалість.

Кримінальну справу закрили, підсудних випустили. Верховний суд скасував вирок і відправив справу на новий розгляд.

Зараз ви читаєте новину «Винних у загибелі 23 людей не покарали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути