пʼятниця, 08 червня 2018 07:30

"Вилила віск і сказала: "Бачу хрест, пахне смертю"

Автор: WWW.FACEBOOK.COM
  Галину Медведюк із міста Копичинці Гусятинського району на Тернопільщині повішеною знайшов чоловік. У шоковому стані порізав собі руку. Перебуває під наглядом лікарів
Галину Медведюк із міста Копичинці Гусятинського району на Тернопільщині повішеною знайшов чоловік. У шоковому стані порізав собі руку. Перебуває під наглядом лікарів

Увечері 30 травня вкоротила собі віку 25-річна Галина Медведюк із міста Копичинці Гусятинського району на Тернопільщині. Перед тим посварилася з чоловіком Віталієм Легутком, 20 років. У шлюбі прожили 10 днів.

— Чоловік вигнав Галю з хати, — розповідає 48-річний Павло Лосик, Копичинський міський голова. — Через деякий час одумався і подався слідом за нею. Та було пізно. Дружину знайшов повішеною в покинутій будівлі колишнього банку. В стані шоку почав різати собі ліву руку. Віталія врятували односельці. Зараз — під наглядом лікарів.

Галина й Віталій мешкали в будинку його матері.

— Того дня вони випивали. Посваритися могли через гроші, — припускає двоюрідний брат покійної Володимир Нікулін, 32 роки. — Віталік ніде не працює. Жили за рахунок Галі. Вона їздила на заробітки в Польщу. Як поверталася — працювала нігтьовим майстром. До всього, спродала свої золоті кольця, цепочки, хрестик.

У самогубство Галини рідні не вірять.

— Віталік розказує, що сам дістав її з петлі. Шнурок висів на обрізку труби, що на 7 сантиметрів стирчить зі стіни. Знявся звідти дуже легко, — додає Володимир. — Галя мала півтора метри росту і 73 кілограми вєсу. А Віталік — худорба. Якби дійсно її знімав, довелось би однією рукою тримати тіло, а іншою — розв'язувати петлю. При таких маніпуляціях шнурок злетів би. Та й не було в приміщенні предметів, з яких сестра могла дістати до труби. Не виключаю, що Віталік зі злості сам її задушив. Бо Галя не добирала слів, коли випивала. Могла довести. Чекаємо на висновки експертів.

Галина була єдиною донькою у батьків.

— Дружила з хорошими компаніями, вчила іноземні мови. А як зійшлася з Віталієм, сильно змінилася. Стала буйна, нервова. Навіть лічити її хотіли від психічних розладів, — каже 51-річна Іванна Нікуліна, тітка Галини. — Це він так вплинув на дитину, бо неадекватний. У школі міг дівчат побити. Колись обікрав автобазу і мою колєжанку, розбирав на метал залізну дорогу.

— Раніше Віталік страдав "Синім китом" (заборонена спільнота в соцмережі, що через гру закликала молодь до самогубства. — ГПУ). Мав в інтернеті по 50 тисяч друзів, хоча сам некомунікабельний, — говорить Володимир Нікулін. — Завантажував купу однакових фото. В адресі його електронної пошти є слово "демон". Явно з психікою щось не то. На Пасху Галя до нього пішла і нікому не сказала. Довго не могли знайти. Її мати з відчаю звернулася до знахарки. Та вилила віск і сказала: "Забирай Галю від Віталія. Бачу великий хрест, пахне смертю. Там будуть замішані гроші".

Галину Медведюк поховали в Копичинцях 1 червня.

— Ніхто зі сторони Віталіка не прийшов попрощатися. Навіть лампадку не запалили біля того закинутого банку. Хоча він за 100 метрів від їхньої хати, — розповідає Нікулін. — Наступного дня ми приїхали по Галині речі. Свекруха вийшла вся в білому. Поводилася, наче нічого не сталося. Та й Віталік винним себе не вважає. Хоча у Галін суїцид не вірять ні рідні, ні друзі.

У поліції справу розслідують за статтею "доведення до самогубства".

— Чоловік зараз проходить експертизу в психіатричній лікарні. До того лежав у реанімації через велику крововтрату. Загрози його життю немає, — каже 45-річний Сергій Крета з обласної поліції. — Ймовірний мотив самогубства — ревнощі. Загибла була схильна до суїциду, зробила щонайменше три спроби. Остання невдала була за два тижні до весілля. На руках мала численні порізи.

Зараз ви читаєте новину «"Вилила віск і сказала: "Бачу хрест, пахне смертю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути