Ексклюзиви
пʼятниця, 30 вересня 2011 06:45

Віктора Гриценка тримали на цепу

Ніч 25 вересня 16-річний Віктор Гриценко з села Крюкове під Полтавою провів на цепу. Його прикував до січкарні односелець Михайло Шостак, 39 років.

— Вітя пішов у магазин, — розповідає 39-річна Зоя Гриценко, матір підлітка. — Уже одинадцять вечора, а його нема, тєлєфон виключений. Під утро чуєм: прийшов, закрився в літній кухні. Заходжу, а в нього на шиї цеп.

Віктор сидить на колоді за двором.

— Пішов по сігарєти, — розказує. — На вулиці мене перестрів Міша з другом. Почав обзивати мєнтовською крисою, бо я буваю в міліції. Їжджу відмічатися, бо маю условно, два рази крав металолом. Міша кричав, що таких, як я, убивають.

Чоловіки схопили Віктора, повели в двір Михайла Шостака.

— Посадили на  цеп, — Віктор показує ланцюг. — Міша дав мені колесо і каже: "Оце ти в мене вже й украв". Погрожував, що як комусь розкажу, то поб'ють. Пішли, а я цілу ніч викручувався.

39-річний Михайло Шостак працює на лісопереробному пункті в сусідньому селі Залізничне.

— Мені подзвонив племінник і сказав, що хтось ходе возлє моєї хати, — розповідає Михайло. — Зараз там у мене нутрії, кури, є погріб. Дві неділі назад звідти вкрали мотор із циркулярки. Я прийшов на той двір, на машині під'їхав племінник із другом. Дивимся — Вітя держе колесо з січкарні. Ми: "Стоять!" Він: "Тільки не в міліцію". У нього ж условно вже є. Рішили подождать до утра. Я зняв із Джека цеп і прив'язав його за шию до січкарні. Можна було б закрити в сараї, але там кури, ще вкраде. У погребі консервація. Думав, утром матері поведу, так він утік.

Сім'я Гриценків багатодітна. Зоя Гриценко отримує 260 грн зарплати санітарки, сама виховує трьох дітей. Старша донька теж має дитину.

— Хочу, щоб Шостака покарали, — говорить. — Нехай Вітя оступився, но по-звєрськи з ним не можна. Вітя зараз підробляє, свої гроші є, то чого б ліз до Мишка. А коли весною вкрав, то додому продукти купляв. Він же з дитинства без батька.

Михайлу Шостаку загрожує до п'яти років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Віктора Гриценка тримали на цепу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути