четвер, 21 серпня 2008 07:07

Віктор Рибін потягнувся за едельвейсом і зірвався зі скелі

12 серпня житомирянин Віктор Рибін, 50 років, із друзями зійшов на гору Третій Жандарм, що на околиці села Ясені Рахівського району Закарпаття. Компанія хотіла знайти в горах едельвейс.

На Закарпатті едельвейс називають квіткою кохання. За легендою, пощастить у особистому житті тому, хто знайде рослину та принесе жінці.

— Шестеро житомирян — дві сім"ї — відпочивали на базі відпочинку на горі Драгобрат, — розповідає Федір Філіп, начальник Центру пропаганди Міністерства з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області. — Компанія щодня підіймалася в гори на прогулянку.

Того дня Віктор Рибін відстав від товаришів.

— Мабуть, чоловік побачив едельвейс і захотів його зірвати, — розповідають у Ясенівській лікарні. — У нас туристи, буває, зриваються зі скель, коли хочуть дістати квітку кохання. Едельвейс росте на 1700–1850 метрів над рівнем моря в скелястих горах. Чоловік без навиків скалолазання ризикнув дістати квітку і зірвався з висоти 20–30 метрів.

У селі Ясені місцеві не ходять у гори за едельвейсами. Селяни дістають насіння й розводять квітку на городах. Один едельвейс продають по 50 грн.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Рибін потягнувся за едельвейсом і зірвався зі скелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути