Ексклюзиви
пʼятниця, 03 грудня 2010 04:00

Викрадена студентка сама прийшла додому

Автор: фото з архіву Ірини Лазаренко
  Ірина Лазаренко — донька колишнього заступника голови Фонду держмайна України Сергія Лазаренка
Ірина Лазаренко — донька колишнього заступника голови Фонду держмайна України Сергія Лазаренка

Міліціонери повернули батькам викрадену киянку Ірину Лазаренко, 22 роки.

Ірина — донька Сергія Лазаренка, головного юриста у Мінвуглепромі. За президентства Кучми він працював заступником голови Фонду держмайна України. Дівчина жила з хлопцем на квартирі у столичному Печерському районі. Червоною "тойотою" щодня їздила до Інституту міжнародних відносин Київського національного університету ім. Шевченка. Навчалася там на п'ятому курсі. З двору інституту її і викрали вранці 28 травня. Чоловік у зеленому піджаку заштовхав у мікроавтобус.

— Викрадачі виходили на зв'язок з батьком, — розповідає Василь Фаринник, керівник головного слідчого управління МВС. — Писали йому на електронну пошту, надсилали СМС-повідомлення. Із самого початку висунули умови повернення дівчини — батько повинен був заплатити 4,5 мільйона євро.

Міліціонери продовжують шукати викрадачів. Мають три версії викрадення.

— Перше — злочин могли скоїти знайомі її батька, щоб помститися, — говорить Фаринник. — Друге — викрасти могли знайомі самої Ірини. Третє — не виключена версія причетності самого батька, хоча у нього є алібі.

Із достовірних джерел "ГПУ" відомі деталі слідства. Ірина весь цей час була у закритому приміщенні десь неподалік Борисполя. Її не били. Годували, дозволяли читати журнали, дивитися телевізор, давали косметику. Однак не спілкуватися із родичами. З часом викрадачі зменшили суму викупу до 1 млн євро. Однак міліціонери переконали їх, що ті ніяк не зможуть використати викуп. За грошима стежитимуть, навіть якщо вони будуть на банківському рахунку.

Зрештою, Ірину відпустили. Кажуть, вона сама прийшла додому.

Зараз ви читаєте новину «Викрадена студентка сама прийшла додому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути