вівторок, 20 березня 2018 07:25

Військовий льотчик застрелився у власній квартирі

Автор: WWW.NEWS.PN
  Військовий льотчик Владислав Волошин з армії звільнився в січні цьогоріч. За час служби здійснив 33 бойові вильоти. Останнім часом натякав на самогубство
Військовий льотчик Владислав Волошин з армії звільнився в січні цьогоріч. За час служби здійснив 33 бойові вильоти. Останнім часом натякав на самогубство

18 березня у власній квартирі в Миколаєві застрелився льотчик — герой АТО 29-річний Владислав Волошин. Він — колишній пілот штурмовика Су-25 Миколаївської бригади тактичної авіації №299. З армії звільнився в січні цього року. Виконував обов'язки директора КП "Миколаївський міжнародний аеропорт".

— Чоловік вистрелив у себе з бойового пістолета Макарова. Родина була вдома. Постріл із кімнати почула дружина. Волошина терміново госпіталізували, у лікарні помер, — кажуть в обласній поліції. — Останнім часом він був пригнічений, натякав на самогубство.

Владислав Волошин за час служби зробив 33 бойових вильоти. Після точного удару по російських десантниках під Новокатеринівкою 29 серпня 2014 року його літак збили. Пілот катапультувався і приземлився на окупованій території, зламав руку. Завдяки координації куратора зі штабу АТО зміг пройти повз блокпости бойовиків і вибратися до позицій ЗСУ. Нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

2014 року російські ЗМІ повідомляли, що Волошин на штурмовику збив малайзійський боїнг на Донбасі. Тоді загинули 298 людей. Цю інформацію спростували, за результатами слідства прокуратури Нідерландів та України.

"Це не була депресія — це був усвідомлений вибір. Востаннє ми бачилися в Києві в грудні ­2017-го, а говорили зовсім недавно — у кінці лютого. Він хотів літати, придумав план, що закінчить аеропорт і піде на курси льотчиків цивільної авіації. Про жодних ворогів або нерозв'язні проблеми я від нього не чув. Йому потрібна була не просто робота, а робота в небі. Він часто говорив про це", — написав у "Фейсбуці" журналіст 41-річний Юрій Бутусов.

У Владислава Волошина залишилися дружина, донька та син. Обставини його загибелі з'ясовує поліція.

Зараз ви читаєте новину «Військовий льотчик застрелився у власній квартирі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути