пʼятниця, 18 липня 2008 07:06

Відкритий лист трудового колективу консорціуму "ЄДАПС"

Президенту України

Ющенку Вікторові Андрійовичу

Прем"єр-міністру України

Тимошенко Юлії Володимирівні

Голові Верховної Ради України

Яценюку Арсенію Петровичу

Міністру внутрішніх справ України

Луценку Юрієві Віталійовичу

Громадянам України


трудовий колектив консорціуму "ЄДАПС" вимушений констатувати: попри письмові, усні, публічні та внутрішньовідомчі заяви представників усіх гілок влади про те, що в паспортній системі країни встановлюється порядок, досі триває саботаж і навмисна зупинка видачі українцям паспортних документів, зокрема, закордонних паспортів.

Консорціум "ЄДАПС" заявляє, що в розпал сезону відпусток у Міністерстві внутрішніх справ України накопичилося 80 172 заявки громадян України на оформлення закордонних паспортів. Консорціум "ЄДАПС" 10 липня оприлюднив заяву про те, що підприємства, задіяні у виробництві та персоналізації паспортів громадян України для виїзду за кордон, переведені на тризмінний режим роботи і можуть щоденно відвантажувати на адресу Міністерства внутрішніх справ не менше 10 тис. закордонних паспортів. Для виконання цього завдання в консорціумі є запас бланків закордонних паспортів у розмірі 57 970 шт. Цей запас постійно поповнюється необхідною кількістю бланків.

Проте, на думку трудового колективу консорціуму "ЄДАПС", начальник Департаменту інформаційних технологій (ДІТ) Василь Буржинський навмисно зупиняє процес виробництва закордонних паспортів.

Раніше консорціум "ЄДАПС" повідомляв, що з моменту запуску виробництва закордонних паспортів нового зразка отримував від МВС у день не більше 5 тис. заявок на оформлення документів (це вдвічі менше технологічних можливостей консорціуму). Але в липні 2008 року ситуація з надходженням заявок на оформлення закордонних паспортів (яке залежить від ДІТ, очолюваного Василем Буржинським) катастрофічно погіршилася. Наприклад, 11.07.2008 із МВС надійшло лише 103 заявки на оформлення закордонних паспортів, 14.07.2008 — 834 заявки.

Є неперевірена інформація: програмне забезпечення, яке використовують у Департаменті інформаційних технологій, постачає компанія, що контролює дружина Василя Буржинського.

Трудовий колектив консорціуму "ЄДАПС" звертається з проханням до високопосадовців держави та правоохоронних органів перевірити цю інформацію, а також імовірний зв"язок між особистими інтересами сім"ї Буржинських і збоями в роботі Департаменту.

Просимо навести лад у паспортній системі України

Трудовий колектив консорціуму "ЄДАПС" також заявляє: попри всі заяви, які поширювалися з 9 липня 2008 року про те, що борг МВС у 54 млн грн перед консорціумом "ЄДАПС" буде негайно сплачено, станом на 16 липня 2008-го на рахунок консорціуму "ЄДАПС" не надійшло жодної копійки. А загальна сума боргу збільшилася внаслідок того, що весь цей час консорціум, виконуючи свій обов"язок перед державою і громадянами України, продовжував безперебійно постачати закордонні паспорти.

Акцентуємо увагу громадян України і високопосадових осіб держави: усе це відбувається в той час, коли пересічні українці кожну годину і щоденно в повному обсязі сплачують державне мито за оформлення закордонних паспортів. Кожен українець знає, що без надання квитанцій про сплату всіх обов"язкових платежів, жоден чиновник МВС не прийме заявку на оформлення закордонного паспорта.

Враховуючи викладене, трудовий колектив консорціуму знімає з себе будь-яку відповідальність за функціонування паспортної системи у випадку, якщо стан справ не зміниться на краще.

Багатотисячний колектив консорціуму "ЄДАПС", який забезпечує багатомільйонні відрахування в державний бюджет і робить свій внесок у розбудову сучасної України, намагається досягти тільки однієї мети — зробити нашу країну кращою і створити для кожного співвітчизника гідні умови життя.

Ми публічно називаємо чиновників, які перешкоджають досягненню цієї мети. На нашу думку, передусім це:

Василь Буржинський, начальник Департаменту інформаційних технологій МВС України;

Сергій Радутний, заступник директора Державного департаменту міграційної служби у складі МВС України.

З огляду на все вищесказане, трудовий колектив консорціуму "ЄДАПС" звертається до громадян України і високопосадових осіб держави, і просить зрозуміти нашу позицію. Також просимо чільників держави перевірити вказану в цьому листі інформацію та навести лад у паспортній системі України.

Зараз ви читаєте новину «Відкритий лист трудового колективу консорціуму "ЄДАПС"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути