пʼятниця, 11 січня 2013 06:45

Вибухом у котельні знесло дах

Автор: фото: ПАВЛО ПАЛАМАРЧУК
  Котельня університету ”Львівська політехніка” після вибуху. У глибині приміщення стоїть обгорілий автомобіль ”жигулі”. Без опалення залишилися 17 навчальних корпусів вузу та Будинок органної музики
Котельня університету ”Львівська політехніка” після вибуху. У глибині приміщення стоїть обгорілий автомобіль ”жигулі”. Без опалення залишилися 17 навчальних корпусів вузу та Будинок органної музики

— Ми приїхали на англійську на 8.40. В аудиторіях холодно, ніхто нічого не пояснює, — 18-річна Вікторія Гаркава, студентка факультету міжнародної інформації йде повз головний корпус університету "Львівська політехніка". — У деканат бігали — усі морозяться, пари не проводять. Коли студенти почали розходитись, нам староста подзвонила. Сказала, що вибухнула кочегарка. Нас відпустили до 18 січня.

У котельні університету о 5.30 у середу вибухнула газоповітряна суміш. 64-річного оператора котельні забрали у міську лікарню №8. Вогонь гасили годину. Житлові будинки не зачепило — відстань до найближчого 60 м. Через аварію 2 год. вранці не курсували тролейбуси, маршрут яких пролягає поряд.

Котельня розташована за головним корпусом Політехніки. Ще здалеку тхне горілим. Від будівлі від'їжджає ЗІЛ. На кузові складені обгорілі дошки. Усі підходи обгороджені червонобілою стрічкою. Перед нею ходить охоронець.

— Чого тут хочете? Ніц тут не сталося. Не маю я права пропускати за лєнту.

Проректор з навчально-виробничої роботи університету Володимир Крайовський не дозволяє фотографувати.

— Ідіть краще дівчат красивих знімайте. А тут нічого не сталося.

Пробираюся до котельні з тильного боку. Перед приміщенням стоять із десяток чоловіків у пальтах. Всередині все обгоріле, даху немає. Із труб звисають бурульки. Вдалині видно кузов обгорілого авто "жигулі". Кілька робітників скидають на землю дошки та бляху. Один виймає мобільний, починає фотографувати.

— Вася, ти ващє припух? — кричить один із робітників. — Ану пахай давай. Фатограф, блін, найшовся.

Ще один робітник вилізає на вікна. Починає розбивати вціліле скло.

— То, певно, тут бабахнуло, — перешіптуються двоє чоловіків. — А потім вже ланцюгова реакція пішла. Добре, шо хоч без жертв. А могло би студентів покалічити, якби сильніше рвануло.

Через вибух залишилися без опалення 17 навчальних корпусів та Будинок органної музики. В обласному управлінні МНС не називають причин вибуху.

— Там було двоє кочегарів, — каже речник управління Павло Василенко. — Жоден із них не зрозумів, що сталося. Кажуть: усе було справне. Коли вибухнув котел, один із робітників був у хвостовому відсіку, другий перевіряв насос. В останнього ні подряпини. Охоронці університету побачили, як знесло вибухом дах котельні. Пожежа охопила приміщення площею 600 квадратних метрів.

Зараз ви читаєте новину «Вибухом у котельні знесло дах ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути