вівторок, 18 вересня 2018 07:10

Ветерана застрелили під час затримання

Колишнього військового 92-ї механізованої бригади 23-річного Олексія Литовченка застрелили під час затримання співробітники Служби безпеки України 13 вересня. З товаришем Денисом Семенюком, 31 рік, вимагали в бізнесмена 20 тис. доларів — 563 тис. грн.

Олексій Литовченко погрожував підірвати гранату. Бійці спецназу у відповідь відкрили вогонь на ураження.

Дениса Семенюка арештували. 15 вересня Київський районний суд Харкова постановив узяти його під цілодобовий домашній арешт. Йому загрожує сім років тюрми.

— У липні цього року підозрювані напали на будівельний майданчик, де зводили автозаправну станцію, — каже 33-річна Віта Дубовик із прокуратури Харківської області. — Вимагали 30 тисяч доларів (844 тис. грн. — ГПУ) в обмін на те, що не перешкоджатимуть будівництву. Вимагачі переконали власника, що в разі відмови будівельні роботи на АЗС будуть примусово зупинені. У середині серпня представник забудовника передав їм 10 тисяч доларів (281 тис. грн. — ГПУ).

Обидва підозрювані — ветерани антитерористичної операції на Донбасі. Воювали у складі 92-ї механізованої бригади. З 2017 року Семенюк керує Асоціацією ветеранів АТО та патріотів України в Харкові, Литовченко був її членом.

Зараз ви читаєте новину «Ветерана застрелили під час затримання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути