Ексклюзиви
вівторок, 27 червня 2017 07:05

Ветерана АТО зарізали в центрі Києва

Автор: www.facebook.com
  Киянин Сергій Олійник тримає сертифікат практика із посттравматичних стресових розладів. Демобілізувався восени торік. На війну пішов добровольцем
Киянин Сергій Олійник тримає сертифікат практика із посттравматичних стресових розладів. Демобілізувався восени торік. На війну пішов добровольцем

"У центрі Києва ножем у серце вбили мого батька. Він пережив рік війни. ­Обстріли з мінометів, артилерії, "Граду". Але не пережив, коли на його сина підняли руку", — написав у "Фейсбуку" киянин 21-річний Ярослав Олійник.

22 червня близько дев'ятої вечора грав на синтезаторі неподалік станції метро Золоті ворота. Це не сподобалося мешканцеві сусіднього будинку. Вимагав, аби музикант пішов. За хлопця заступився його батько 57-річний Сергій Олійник. У відповідь отримав два удари ножем у живіт та груди. Від отриманих травм помер.

— Ярослав часто влаштовував концерти на вулиці. Зібрався натовп, усі насолоджувалися музикою. Раптом підійшов чоловік напідпитку. Вимагав грошей за те, що хлопець грає біля його будинку. Грозився розбити інструмент. Сергій Олексійович заспокоїв чоловіка і відправив геть. Через деякий час він знову повернувся. З кулаками поліз до Ярослава. Батько знову вступився за сина. Скрутив чоловіка, просив заспокоїтись. Утретє прийшов з ножем. Двічі вдарив Сергія. Він помер майже миттєво, — розповідає 38-річний Юрій Стельмащук, товариш загиблого.

Підозрюваного у вбивстві поліція затримала на даху сусіднього будинку. Ним виявився киянин 58-річний Анатолій Чивіков. Судимий не був. Одружений, має дорослих сина та дочку.

Сергій Олексійович був командиром розвідки 1-го батальйону 14-ї бригади. Восени 2016-го його демобілізували. Заснував і очолив Всеукраїнську профспілку ветеранів АТО і волонтерів. Понад 15 років був керівником Профспілки мігрантів.

— Сергій Олійник — сім'янин і патріот. Неконфліктний, завжди розбороняв сварки. Не випивав, мав цукровий діабет. В АТО служив на передовій — у Щасті, Мар'їнці. Отримав не одне поранення. Ми разом створили профспілкову організацію для атовців. Психологічно та матеріально помагали хлопцям адаптуватися після війни, — продовжує Юрій Стельмащук.

— На війні у Сергія Олексійовича був позивний "Вікінг". Мав під два метри зросту та суворий характер. Після АТО став ще принциповіший. Колись йому цілий рік затримували пенсію. То судився з Пенсійним фондом і чиновниками. Казав, що так очищує владу, — каже Людмила Кравцова, 48 років, колега по спілці ветеранів АТО.

Сергій Олійник був одружений з Галиною Дмитрівною, 59 років. Від першого шлюбу в нього лишилися двоє дітей — син та дочка.

Дмитро Смирнов випав із дев'ятого поверху

37-річний Дмитро Смирнов випав із 9-го поверху столичної квартири будинку на вул. Бучми 22 червня. За день до смерті повернувся із зони АТО. Служив у 12-му батальйоні.

Дмитро вийшов з дому вранці випити пива з друзями. Потім з незнайомою парою пішов до них додому. Там у чоловіка вкрали гроші та документи.

— При ньому було більше 10 тисяч гривень, документи на машину, ключі та картки з грішми. Все зникло, — каже дружина Ольга. — Думаю, мого чоловіка викинули з вікна. Що сам вистрибнув — не вірю. Певно, за ним слідкували. Знали, що з грошима.

У чоловіка лишився 4-річний син.

52-річний власник квартири, де гостював Смирнов, 2007 року мав судимість за заподіяння тяжких тілесних ушкоджень. 2014-го його відпустили умовно-достроково. Сусіди кажуть, чоловік випивав і часто був агресивний. Він та його дружина безробітні.

Анна БОВА

Зараз ви читаєте новину «Ветерана АТО зарізали в центрі Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути