пʼятниця, 01 грудня 2017 05:31

Ветерана АТО вбила колишня дружина

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.zhitomir.info
  Володимир Горовий із села Зарічани Житомирського району розлучився з дружиною 2013 року. Відтоді постійно конфліктували, не могли поділити майно
Володимир Горовий із села Зарічани Житомирського району розлучився з дружиною 2013 року. Відтоді постійно конфліктували, не могли поділити майно

— На нем было столько ран — ужас. Прибежал ко мне весь в крови, не мог говорить. Сказал только, что это Ольга, — каже Валентина Пустовіт із села Зарічани Житомирського району. Уранці 26 листопада її сусіда 45-річного Володимира Горового вбила колишня дружина 47-річна Ольга.

– Ольга стріляла в нього, душила подушкою, добивала праскою, – розповідає мешканка села, не називається. – Володя крепкий був. Вирвався й вистрибнув із другого поверху. Добіг до сусідів, викликав "швидку". Не вірю, що Оля могла таке зробити. Розумна, вихована, дуже спокійна жінка. Це як її треба було довести?

Володимир та Ольга Горові прожили разом понад 20 років. Їхня старша донька Катерина заміжня, має власну дитину. Молодша Богдана навчається у п'ятому класі. Ольга працювала секретарем сільської ради. Володимир – водієм у районних електромережах, їздив на заробітки за кордон. У серпні 2014-го пішов добровольцем в АТО. Був кулеметником і водієм бронетранспортера 54-го окремого розвідувального батальйону. За рік повернувся.

Подружжя розлучилося 2013-го. Не могли поділити майно.

– Оля з Богданкою переїхала до іншого чоловіка в Житомир. Володя з Катею лишилися в двоповерховій хаті в Зарічанах. Катя вийшла заміж, переїхала до чоловіка у Вінницю. Будинок записаний на Володю й Олю. Вони разом на нього заробляли, разом ремонтували. Як розійшлися, він не дозволив Олі нічого забирати. Після АТО став некерований. Коли Оля приїжджала щось узяти – все закінчувалося сварками. Доходило до стрілянини й поножовщини. Оля жалувалася, показувала на відео, що Володя витворяє, – продовжує жінка.

Побратими Володимира кажуть: конфлікти провокувала колишня дружина.

– Це не перший конфлікт Володі із жінкою. Раніше Ольга всадила йому ножа у бік, зламала два ребра. Її новий чоловік випустив у Володю вісім гумових куль. Кілька попало в голову. Але поліція закрила очі, бо Оля була секретарем сільради, – розповідає 50-річний Володимир Ткач, побратим Горового. – Перед смертю Володя встиг мені подзвонити. Сказав, що Оля стріляла в нього з револьвера із глушником, коли спав. Потім душила й била. Все було на очах 11-річної Богдани. Вона намагалася забрати в матері пістолет, захистити батька.

У райлікарні Володимиру Горовому зробили операцію. За кілька годин чоловік помер.

– Було кілька вогнепальних поранень грудної клітки. Кулі пройшли навиліт. Одна застряла у м'яких тканинах, другу ми дістали, – каже лікар Тарас Собко із Житомирської районної лікарні. – На голові чоловіка було багато саден і ран.

Ольгу Горову арештували. Зі слідчого ізолятора може вийти під 137 тис. грн застави.

– Жінка не може пояснити, чому так вчинила. Відомо, що конфліктувала з колишнім чоловіком через майно. Не раз заявляли одне на одного в поліцію, – говорить Наталія Тимчук із Житомирської обласної поліції. – Є відкриті кримінальні провадження. На покійного – за незаконне зберігання зброї. На жінку – за хуліганство. Призначили низку експертиз, зокрема психіатричну.

Будинок Горових опечатали. За тиждень до смерті Володимира загинув його молодший брат. Згорів у будинку від замикання електропроводки. Залишилися старший брат і батько. Від поховання на військовому кладовищі відмовилися.

Зараз ви читаєте новину «Ветерана АТО вбила колишня дружина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути