четвер, 14 січня 2021 07:45

"Вася став страшний. Чіплявся до кого хотів"

— Ходив у школу — був хороший хлопець. А виріс — злий став. Не знаю, що йому зробилося, — 64-річний Василь Роман із селища Буштино Тячівського району на Закарпатті розповідає про сусіда 30-річного Василя Цеха.

Його підозрюють у побитті коханої 35-річної Людмили Стрільчук із Кам'янця-Подільського на Хмельниччині та вбивстві її дітей 9-річної Мартіни й Демида, 2 роки. Все сталося в сауні готелю "Оксана" в Тячеві ввечері 6 січня. Там пара з дітьми відпочивала.

— Чоловік був п'яний. Почав із жінкою сваритися. Побив її та дітей. Хлопчик із дівчинкою від травм померли. Матір у важкому стані забрали в лікарню, — розповідає Ганна Дан з обласної поліції.

Людмила сама виховувала дітей. Перший чоловік — італієць. Покинув її з донькою у своїй країні. Сина народила від другого шлюбу. З чоловіком розлучилися майже рік тому. Згодом познайомилася з Василем. Працював на будівництві в Кам'янці-Подільському.

— Потім їздив на заробітки в Чехію. Як повернувся — зразу до Люди, — розповідає дядько загиблих дітей Євген Кірпічніков. — У Василя були серйозні наміри.

Людмила дуже закохалася, кажуть подруги.

— Говорила: "Я літаю! У мене за спиною — крила. Нарешті зустріла чоловіка, який по-справжньому любить мене", — пригадує телефонну розмову подруга. Імені просить не вказувати. — Василь у Люди бував. Родичі за ним нічого дивного не помічали.

Василь — молодший у сім'ї Ганни та Василя Цехів. Має сестру Наталію. Мати — домогосподарка, батько працює далекобійником. Наприкінці минулого року Василь запросив Людмилу з дітьми погостювати у себе. Хотів познайомити з родиною. Жінка погодилася, 28 грудня приїхала.

— 30 числа Вася причепився до мого зятя, аби дав йому тисячу гривень. Як нічого не получив, почав копати. Потім вихопив із рук телефон. Ми поліцію визвали. На Цеха відкрили кримінал за вимагання й крадіжку, — продовжує Василь Роман. — А другого дня ввечері в них шум у дворі. Кажуть, матір ударив в обличчя. Батькові років 60, але заступитися не міг, бо після операції на шлунку. Знов у поліцію дзвонили. Тоді Василь із жіночкою та дітьми й поїхав у готель, бо в хаті ніяк було лишатися. Жалко батьків, хороші люди, гарні сусіди. Ніколи з ними не спорилися. Але Вася став страшний. Міг причепитися до кого хотів. Якось хлопцеві перепало, бо не вгостив цигаркою.

— Раніше Василь не скаржився ні на кого. На нього — так само. Один раз приходив, подавав документи на оформлення земельної ділянки. А після цього випадку чутки поповзли, — каже Руслана Степанівна із селищної ради.

Інші місцеві розповідають про Василя неохоче.

— Він із нормальної сім'ї. Чи перший раз матір ударив — не знаємо. Але як у новорічну ніч до нього викликали поліцію, його батько казав: хай сидить у тюрмі, — розповідає сусідка. — А тепер вже говорить, що Вася сидіти не буде. Хочуть освободить сина.

Із загиблими дітьми прощалися 8 січня в Кам'янці-Подільському, ховали в закритих трунах.

Їх забили стільцем, за висновком експертизи. Людмилу Стрільчук рятують у Тячівській районній лікарні. Із реанімаційного перевели в травматологічне відділення. Має забій головного мозку й переломи ребер. Про смерть дітей не знає.

У готелі розповідають — працівниця почула шум і пішла перевірити. Побачила розламані стільці та кров на підлозі. Цех попросив не турбувати їх. Вирішив тікати, як побачив адміністратора. Його зупинили охоронці.

Підозрюваний перебуває в слідчому ізоляторі. У скоєному не зізнається. Пригадує, що випив пляшку віскі. Сварку з Людмилою заперечує. Наркотиків у крові експертиза не виявила.

— Я п'яний був. Мені розказали, що сталося. Кажуть, табуретка вся в крові. А я не помню, щоб бив. Може, і не я, — говорить Василь. — Люді нич не буде. Виживе. Куди ся діне.

Якщо провину Василя доведуть, можуть ув'язнити довічно.

Зараз ви читаєте новину «"Вася став страшний. Чіплявся до кого хотів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути