пʼятниця, 11 січня 2019 07:30

Василя Хмелюка вбили одним ударом у голову

У Києві на вул. Саперне поле, 12, убили киянина 26-річного Василя ­Хмелюка ввечері 2 січня. Був офіцером Управління державної охорони, служив у елітному підрозділі охорони президента. Його під час конфлікту на вулиці вдарив кулаком у голову 36-річний Петро Очеретяний. Він кандидат у майстри спорту з боксу та кікбоксингу.

Того вечора Василь Хмелюк із дружиною Аліною, сином 15-місячним Глібом, 12-річним братом Дмитром, свояком і товаришем поверталися додому на авто. Очеретяний вигулював собак — таксу та мастифа.

— За рулем был мой брат Леша. ­Подъезжая к шлагбауму жилого комплекса, он не пропустил перед машиной отвязанную таксу, — пригадує дружина загиблого. — Через це власник собаки обурився, почав сваритися. Вася вийшов із ним поговорити. Стояв, руки тримав у кишенях. Раптом той чоловік ударив його кулаком у голову. Вася впав. Лежав нерухомо. Пульс прощупувався. Викликали "швидку". Власник собак забрав їх і зник.

Василь Хмелюк помер від удару в голову та крововиливу, за результатами експертизи. Боксера оголосили в розшук. Наступного дня він у супроводі адвоката прийшов у поліцію.

— Сказав, що конфлікт виник, бо люди на авто мало не задавили його собаку. У ході перепалки вдарив одного з чоловіків, але не розрахував силу, — каже Надія Максимець зі столичної прокуратури. — Добу переховувався, збрив бороду.

Печерський районний суд Києва арештував Очеретяного на два місяці. За п'ять днів його випустили під заставу в 600 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Василя Хмелюка вбили одним ударом у голову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути