пʼятниця, 22 лютого 2019 07:45

Василь Подорожній убив колишню дівчину і її матір

Уранці 16 лютого в Житомирі вбили молотком 41-річну Ірину Карпець та її доньку 21-річну Анжелу. У нападі підозрюють 26-річного Василя Подорожнього, колишнього хлопця Анжели. У дворі знайшли його шапку, на нього вказали сусіди.

– Соседка утром услышала крики. Выглянула – за Анжелой по двору гоняется парень с молотком. Пока вызывала полицию – все стихло, – згадує вбивство подруги 21-річна Тетяна. – Побачили тільки, як він тікає городами.

Василь зустрічався з Анжелою майже рік. Три місяці тому розійшлися. Однак чоловік продовжував переслідувати дівчину. Незадовго до нападу вкотре посварилися.

– Того дня Анжела мала їхати на заробітки в Чехію, – розповідає 21-річна Олександра Пархомець, подруга Анжелки. – Вона там була одного разу, працювала на заводському складі. Казала, що вже не хоче їхати, але ситуація в родині важка.

Ірина Карпець з донькою Анжелою мешкала у "врем'янці". Поряд її чоловік почав зводити будинок, але потра­пив до в'язниці. Ірина працювала касиром у супермаркеті "Ашан", донька після школи вступила до агрономічного коледжу. Покинула його і поїхала на заробітки.

– Уперше Анжела їхала в Чехію з Васьою, – продовжує Олександра. – Як повернулися, покинула його. Не витримала постійних ревнощів. Тьотя Іра теж була проти цих відносин, бо він постійно закатував скандали. То на Анжелу хтось глянув чи щось зробила без його відома. Хотів ізолювати Анжелу від людей. Побив її. Вона звернулася в поліцію. Але Васі нічого не зробили, слідчий лише провів бесіду.

Після розставання проходу Анжелі не давав, переслідував скрізь. Міг годинами стояти біля двору, доки вийде. Казав: "Будеш або зі мною, або ні з ким".

Василь Подорожній з багатодітної сім'ї. З дитинства займається велоспортом, виступав на обласних змаганнях.

– Вася часто жалівся на важке дитинство, – каже Олександра. – Розповідав, як його закривали в хліві, не давали їсти, молотком кидали. Він тікав з дому. У компанії поводився дивно. Міг заговорити сам із собою, різко чимось шелестіти. На всіх дивився з підозрою.

За три тижні до вбивства Анжела почала зустрічатися із Артемом Писаренком із Полтави. Василь про це міг дізнатися, припускають друзі.

– З Анжелою познайомились в інтернеті. Була веселою дівчиною. Тричі їздив до неї в Житомир, – говорить Артем. – Часто скаржилася на Василя. Але останні півтора місяця він не з'являвся, казала.

19 лютого Ірину та Анжелу поховали. Василя розшукують. Родичі не вірять у його провину. Кажуть, сам став жертвою злочинців.

Зараз ви читаєте новину «Василь Подорожній убив колишню дівчину і її матір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути