четвер, 15 листопада 2012 05:00

Валютного міняйла застрелили наприкінці робочого дня

— Прийшла на роботу — чуть не обомліла. Контейнер забризканий кров'ю, біля дверей резинові перчатки валяються. На асфальті крейдою щось обведено. Дівчата з сусідніх палаток розказують, що тут убили нашого Сашу Рябуху. Це сталося у половині четвертого дня 8 листопада. Сьогодні похорон, — 13 листопада каже Валентина, продавщиця жіночих светрів Центрального речового ринку Полтави.

Її контейнер — на широкому проході неподалік одного з виходів. Олександр Рябуха понад 10 років працював на ринку, торгував жіночим одягом, міняв гроші.

— Сашка ніколи довго на ринку не лишався. У три-чотири дня додому збирався. А це затримався, наче на встрєчу когось ждав. Десь у 20 минут четвертого закрив контейнер, зі старшим братом Володьою ішли через сусідський ряд. Сашко ніс сумку з грошима, — розповідає Наталія. Вона торгує одягом. — Рєзко із-за вугла вискочив якийсь мужик. Зелена куртка, шапку-підарку на очі насунув. Тричі вистрелив. Останній раз Сашкові майже впритул у голову. Забрав сумку та навтьоки. Сашко впав, а брат побіг за стрілком. За пару метрів той кинув сумку й десь подівся. "Скора" на визов їхала півчаса. Хоч їхня станція через дорогу.

Повз контейнер проходять двоє міліціонерів. В одного у руках стос листків з фотороботом убивці. У другого — клей ПВА.

— Нагнали ментів. Ходять, кругом заглядають, тільки покупатєлєй відлякують, — кривиться Наталія. — А чоловіка шкода, хороший був дядько. Добряк. У нього жінка в таможні працює. Діток так і не надбали. Тягнув на собі всіх — і своїм, і жінчиним батькам допомагав. Нікого не дурив. Знайомі раз міняли в нього гроші. Дали на двадцятку більше. Сашка не прикарманив, догнав їх та віддав.

— Невідомий не хотів убивати, — каже Юрій Сулаєв з обласної міліції. — Вискочив раптово, вимагав сумку з грошима. Там було близько 50 тисяч гривень.

Щоб переконати у серйозності намірів, вистрелив у повітря. Торговець не злякався, був з двома знайомими. Зав'язалася бійка. В ході її нападник вистрелив ще двічі. Одна куля застряла у голові підприємця. Невідомий вихопив сумку і побіг з нею вздовж вулиці. Інші підприємці кинулися його наздоганяти. Біля торговельного центру "Конкорд" той зупинився, демонстративно витяг зброю, націлився на тих. Потім скинув сумку і втік.

Торік 4 листопада у Полтаві у власному дворі застрелили валютного міняйла Євгена Щербаня. Менш як за два місяці, 29 грудня, вбили міняйла Валерія Лебедєва. Він над 10 років обмінював гроші у своєму джипі, який стояв навпроти магазину "Весна" у центрі Полтави. У міліції три вбивства не пов'язують.

Зараз ви читаєте новину «Валютного міняйла застрелили наприкінці робочого дня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути