Ексклюзиви
пʼятниця, 24 травня 2019 07:00

Валерій Гаврилов підірвав себе у відділенні банку

Автор: TRIBUN.COM.UA
  Луганчанин Валерій Гаврилов був добровольцем батальйону ”Айдар”. На початку 2015 року інсценував власну загибель. Відтоді жив під чужим іменем
Луганчанин Валерій Гаврилов був добровольцем батальйону ”Айдар”. На початку 2015 року інсценував власну загибель. Відтоді жив під чужим іменем

Доброволець батальйону "Айдар" 53-річний Валерій Гаврилов піді­рвав себе гранатою у приміщенні Приватбанку.

20 травня прийшов у Старобільське відділення, що на Луганщині, оформити кредит за фальшивими документами. Працівник банку помітив підробку. Викликав поліцію.

Коли патруль приїхав, Гаврилов крикнув, аби всі тікали, й підірвав гранату РГД-5. Розліт її осколків — до 20 м. Від вибуху колишній військовий загинув на місці. Поліцейський, троє працівників банку та двоє клієнтів травмовані.

При огляді тіла Гаврилова поліцейські знайшли медичну довідку. Згідно з нею, в чоловіка було онкологічне захворювання на пізній стадії.

Валерій Гаврилов родом із Луганська. У 1990-ті воював проти грузинських військ у Абхазії, був поранений.

Займався журналістикою. На початку війни на Донбасі пішов у добровольчий батальйон "Айдар".

4 жовтня 2014-го Гаврилова та іншого бійця Андрія Ревуцького затримали поліцейські. Звинуватили у викраденні так званого заступника міністра охорони здоров'я Луганської народної республіки Павла Малиша. Валерій звинувачення заперечував. Мовляв, сепаратиста везли до СБУ за наказом тодішнього командира "Айдара" Сергія Мельничука. Суд звільнив бійців під заставу. Провадження не закрили. Аби уникнути переслідування, Гаврилов інсценував власну загибель під Станицею Луганською. Жив під чужим іменем. Його фотографія досі висить на стіні пам'яті учасників АТО, які полягли на Луганщині.

Під час обшуку в його помешканні виявили склад зброї та боєприпасів. Вилучили п'ять реактивних гранатометів РПГ-22 та РПГ-26, шість автоматів Калашникова, 57 гранат, три протипіхотні міни МОН-50, 36 магазинів до автоматів, 15 сигнальних ракет і близько 11 тис. набоїв різного калібру.

Зараз ви читаєте новину «Валерій Гаврилов підірвав себе у відділенні банку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути