Ексклюзиви
пʼятниця, 12 березня 2010 07:14

Вагітна повісилася в ізоляторі

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Наталія Войтишина з сином Богданом у райцентрі Жмеринка Вінницької області. Її звинувачували у зґвалтуванні неповнолітньої
Наталія Войтишина з сином Богданом у райцентрі Жмеринка Вінницької області. Її звинувачували у зґвалтуванні неповнолітньої

"Прошу перевести мою співкамерницю. Вчорашнє рукоприкладство стривожило мене, адже я вагітна. Постійні погрози сусідки не припиняються, а навпаки загострюються", — написала 17 лютого Наталія Войтишина, 23 роки. Вона сиділа у Вінницькому слідчому ізоляторі N1. Листа надіслала начальнику жіночого корпусу.

Увечері 4 березня Наталія повісилася в камері на простирадлі.

— Того дня ми привезли передачі невістці і сину, — згадує 46-річна Тетяна Войтишина, свекруха Наталії. — Наталочка просила помідорок, вітамінчиків. Ми їй яблук взяли, сирок плавлений і ще багато чого. Оформлювались на зустріч із сином. Підійшла працівниця СІЗО. Каже, що Наташа покінчила з життям. Вона була на восьмому місяці вагітності. За два дні до смерті жартувала на судовому засіданні — що може не прийти на наступний суд, бо народить.

Наталія родом із райцентру Жмеринка Вінницької області. 2006-го вийшла заміж за однолітка В"ячеслава Войтишина. У них народився син Богдан. Жили з її матір"ю. В"ячеслав їздив на заробітки в Київ.

— 13 вересня 2007 року до сина з невісткою прийшли гості, — розказує Тетяна Станіславівна. — З їхньою подружкою Олею ще була дівчина Юля. Зібралося шестеро чоловік. Трохи випили. Один хлопець був на мопеді, двічі пропонував Юлі підвезти її додому. А вона в ніяку. Розійшлися всі після одинадцятої вечора. Під ранок Славіка забрали міліціонери. Потім і Наташу.

Войтишиних звинуватили у зґвалтуванні 17-річної Юлії. Начебто В"ячеслав її силував, а Наталія тримала ноги.

— Славік клявся, що не трогав тої дитини. Навіщо вона йому? — каже Тетяна Войтишина. — Зараз Юля переїхала в Могилів-Подільський, навчається в технікумі.

Її батько кілька років на заробітках в Італії. Мати працювала в буфеті ресторану на  залізничному вокзалі. Кажуть, родичі у них працюють в обласній прокуратурі.

— У справі купа ляпів, — говорить 30-річний Роман Корченюк, адвокат Войтишиних. — Прямих доказів нема, є лише плутані свідчення потерпілої. Вона казала, що була цнотливою, але експертиза виявила протилежне. Не з"ясовано, звинувачені силували її чи скористалися безпорадним станом. Ще одна експертиза встановила, що статевих зносин взагалі не було. Маємо й інформацію, що ця дівчина вже когось звинувачувала у зґвалтуванні.

Наташа була на восьмому місяці

Войтишині чекали завершення слідства на підписці про невиїзд. Наталія завагітніла другою дитиною.

— Потім Славка забрали в слідчий ізолятор, — згадує його мати. — За ним відправили в камеру й Наташу.

Районний суд визнав подружжя винним. В"ячеслав отримав п"ять років в"язниці, Наталія — чотири. Апеляційний суд скасував вирок — бо вину Войтишиних не було доведено. Наталія і В"ячеслав просили їх випустити, однак прокурор і державний обвинувач наполягали, що ті винні. І залишили під вартою.

Тіло Наталії родичам видали наступного дня.

— І дві записки. В них Наташа скаржилася на сусідку по камері, — зітхає Тетяна Станіславівна.

Поховали Наталію Войтишину 6 березня в Жмеринці. Її сина на похорон не пустили.  Богдан вірить, що мама йому за подарунками поїхала. Останній раз вони бачилися 4 серпня.

— У гроб поклали чепчик, пінетки й носочки. Невістушка добре в"язала. А ці речі для своєї майбутньої дівчинки зв"язала. Розпустила на собі светр, замість спиць взяла шарикові ручки, бо спиці в тюрму не можна, — продовжує Тетяна Станіславівна. — Син, бідолашний, все це переживає в камері.

Наступного дня після самогубства Наталії Войтишиної близько 20.00 потрапив в аварію районний прокурор Жмеринки Віталій Грушковський. Він поламав ребра, зараз у лікарні. Їхав за кермом "жигулів", зіткнувся з таксі. За інформацією районного управління ДАІ, таксист визнав, що в аварії був винуватий він.

У машині прокурора нібито сиділа працівниця прокуратури Світлана Левчук, яка виступала державним обвинувачем у справі Войтишиних. Жінка не отримала серйозних травм. Але цього правоохоронці не підтверджують.

Зараз ви читаєте новину «Вагітна повісилася в ізоляторі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути