Ексклюзиви
четвер, 21 червня 2007 07:03

Вадима Хабібуліна через дівчину вбили товариші

Бершадський райсуд Вінницької області слухає справу про вбивство Вадима Хабібуліна, 20 років. Звинувачують місцевих хлопців 19-річного Андрія Трохименка та 16-річного Максима Газізова, який приїхав гостювати до баби з Росії.

Дев"ятеро підлітків із Бершадського району зібралися в хаті одного з них. Святкували Водохреща у селі Флорино біля райцентру. Коли частина компанії вже розійшлася, виник конфлікт Вадима з Максимом і Андрієм. Хлопці витягли Вадима на вулицю. Там його лупцювали, вибили око. Потім витягли з кросівка шнурок і ним душили. Наостанок проткнули тіло палицею й кинули в каналізаційний люк. На третій день про пригоду проговорився один із учасників гулянки Вадим Кирсіцький.

Андрія Трохименка затримали вдома. Максима Газізова впіймали на шляху до аеропорту Бориспіль, звідки той збирався летіти в Росію до батьків. Спочатку Андрій звинувачував Максима. Потім узяв вину на себе.

Перед приміщенням суду групами стоять родичі. Найбільша — батьки, рідні та знайомі Андрія Трохименка. 38-річна тітка Максима разом із його двоюрідною бабусею стоять осторонь. Мати покійного Вадима сидить сама на бетонному поручні біля сходів.

Під"їжджає легковик із міліцейськими номерами. У наручниках виводять високого брюнета Андрія Трохименка та низького мускулистого Максима Газізова. Родичі заходять до суду.

У клітці підозрюваних Максим тихо розповідає тітці про тюрму. Біля Андрія збирається черга — батьки, однокласники, сусіди. Батько передає йому окуляри, колишній однокласник просуває крізь ґрати фотографії.

— Як же вас усіх давно не бачив, — каже Трохименко. — Додому хочу, аж не можу.

Батьки докоряють Андрієві, що той змінив свідчення і взяв вину на себе.

— Так лучче, — зітхає Андрій і опускає голову. — Адвокат сказала, шо за групове більше дають.

— Легше? — обурюється мачуха Катерина, 51 рік. — Кому? А батькові й мамі легше? Ти ж знаєш, дома шестеро малих дітей, ми з папою копійки заробляємо, з чого тобі передачі носити!

Трохименки виховують чотирьох дітей і шістьох онуків, перебиваються разовими підробітками в селі.

Дівчина Андрія 18-річна Олена Медецька відходить від клітки й сідає на лавку.

— Він мені казав, що візьме всю вину на себе. Щас усе роблять гроші. Певно, ті, — махає в бік тітки Максима, — відкупилися.

— Мені мама Вадіма сказала, шоб я їй 25 тисяч дала, — перебиває мачуха Андрія. — Чула, шо Газізови за 50 тисяч гривень відкупилися. Нас попросили не добиватись, аби Максім з Андреєм разом наказані були. Свого вони витягнуть.

— Зі мною Газізови не хтять розмовляти, — додає батько Андрія Владислав Трохименко, 48 років. — Його батько на нафтовишці в Нижньовартовську працює, копійку має.

Суддя розглядає версію, за якою Вадима вбили через борг у 100 грн. Ініціатором був Андрій. Селяни й рідні цьому не вірять.

— Бо все через ту дєвку сталось, Альону Гусачку. Вона така, що любе... — каже Олена Медецька. — Ну, це за неї хлопці нібито побилися. Це вона Вадіма додому не пускала, коли той увечері зібрався йти. А тепер придумали якийсь долг. Ну хіба за 100 гривень убивають?

Мати загиблого сидить осторонь в іншому кінці зали. Вона також упевнена, що причиною сварки була дівчина.

Газізови за 50 тисяч гривень відкупилися

— Всьо ця дівка Альона з Фльорино, — каже жінка. — Син ходив до неї з місяць. Вона була в мене, я її вигнала. Украла мою підводку для глаз, яку Вадім купив. Я потім підводку знайшла в її сумочці.

Мати вбитого Олена Хабібуліна дивиться в одну точку.

— І чого взяв всю вину на себе? — міркує. — Очевидно ж, хто винен. Я прочитала 246 сторінок з адвокатом, там все із-за ревності. Насправді, вони обоє міняють показанія. Пишуть, шо Вадім був винен їм гроші.

20-річна Олена Гусак, через яку сталася сварка, на суд не прийшла. Ми з нею зустрілися на її новій роботі в бершадському кафе. Олена — невисока струнка брюнетка з великими грудьми, одягнена в обтягнуту кофтинку й коротку спідницю.

— Не знаю, чого посварилися, я в хаті була, — стримує дрижання губ Олена. — Я з Вадімом не встрічалася, він просто приходив. Того вечора обоє хлопців були п"яними, Вадім тоже випивший. Гроші должен був.

Олена живе у Флорино з батьком-п"яницею. Її мати давно померла. Про крадіжки, за які її не раз ловили на ринку, розказувати не хоче.

Після суду всі розходяться.

— Я удивляюсь, как Максим в тот дом вообще зашел, — говорить його двоюрідна бабуся 74-річна Лідія Клімова. — Он же чистюля, второй раз полотенцем не вытрется.

До Оксани Газізової підходить адвокат Тамара Плахотнюк, шепче:

— Наш мальчик попадает под амнистию!

Батько Максима Василь Газізов виплатив матері вбитого Вадима 7 тис. грн компенсації за похорони та пообіцяв дати 12 тис. грн на пам"ятник. Сім"я Трохименків платити відмовилася.

Зараз ви читаєте новину «Вадима Хабібуліна через дівчину вбили товариші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути