пʼятниця, 15 лютого 2013 00:00

В Україні щодня вбивають вісьмох людей

Автор: Дані: ООН
 

За січень 2013 року в Україні скоїли п'ять тисяч убивств. Про це розказав народний депутат 62-річний Геннадій Москаль.

— П'ять тисяч убивств — це більше, ніж річна норма в Україні, — запевняє нардеп, генерал-лейтенант міліції. — Така кількість, як мінімум, дивує.

— Це не вбивства, а загальна кількість зафіксованих смертей, — уточнює 43-річний Ігор Михалко, речник міліції Києва. — У листопаді торік почав діяти новий Кримінально-процесуальний кодекс. Згідно з ним, майже всі смерті спочатку фіксуються як "убивство", вносяться до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкривається кримінальне провадження. Якщо за сім днів міліціонери встановлять, що смерть настала від хвороби, самогубства чи через нещасний випадок, то провадження закривають. Якщо дійсно було стороннє втручання — то розслідують. Насправді у січні в Україні скоїли 241 умисне вбивство, ще 225 людей загинули в дорожніх аваріях. Торік у країні скоїли 2100 навмисних убивств.

Зараз слідчі розслідують майже два мільйони злочинів. Згідно з новим Кримінально-процесуальним кодексом, до Єдиного реєстру досудових розслідувань вносять усі злочини.

— Ці два мільйони нерозкритих злочинів охоплюють період від початку 1990-х років, — каже Ольга Кидисюк, начальник Управління статистики, організації та ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань Генеральної прокуратури України. — Але це ще не всі злочини. Інформація переноситься поетапно. Першими перенесли злочини, в яких встановлюються особи злочинців. До реєстру будуть внесені всі злочини, у яких не минув термін давності.

Зараз ви читаєте новину «В Україні щодня вбивають вісьмох людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути