вівторок, 19 листопада 2019 07:15

В Олени Трегуб колишній чоловік відібрав усе майно

Автор: FACEBOOK.COM/ОЛЕНА ТРЕГУБ
  Олена Трегуб із міста Біла Церква на Київщині з чоловіком-поляком Мачеєм Бартковським дев’ять років прожила у США. Там у них народилися дві доньки. На початку цього року Олена дізналася, що заочним рішенням суду її з чоловіком розлучили
Олена Трегуб із міста Біла Церква на Київщині з чоловіком-поляком Мачеєм Бартковським дев’ять років прожила у США. Там у них народилися дві доньки. На початку цього року Олена дізналася, що заочним рішенням суду її з чоловіком розлучили

Суд міста Біла Церква Київської області розлучив киянку 37-річну Олену Трегуб із поляком 43-річним Мачеєм Бартковським. Перед цим чоловік продав спільне майно — квартири, автомобілі, картини й техніку загальною вартістю майже $250 тис. — 6 млн грн. Жінка не отримала нічого.

— Коли Мачей казав, що нас розлучать і без мене, я не вірила, — каже Олена Трегуб. Зараз намагається визнати розлучення незаконним, бо не врегульовані майнові суперечки.

Олена родом із міста Біла Церква. Коли навчалася в угорському Будапешті, познайомилася з Мачеєм Бартковським. 2005 року одружилися, переїхали у США. Чоловік отримав там громадянство, жінка — право на проживання і роботу.

2009-го в подружжя народилася донька.

— У США не існує поняття декретної відпустки, — продо­вжує. — Не можеш працювати — звільняйся. Довелося покинути роботу в університеті. Після того Мачей почав дорікати, що сиджу в нього на шиї.

П'ять років тому Олена народила другу доньку.

— Після народження другої дитини не хотіла такого ставлення, — говорить Трегуб. — Повернулася в Україну.

Олена працювала в Міністерстві економіки, зараз — генеральний секретар в антикорупційному комітеті з питань оборони. Її чоловік досліджує мирні революції світу в Аналітичному центрі США.

Із 2014 року родина жила на дві країни. Олена з дітьми їздила у Штати на канікули та у відпустки. У листопаді торік Мачей сказав їй, що покохав іншу, вимагав розлучення.

— Згідно з американськими законами, можемо мирно розійтися, розділивши майно та визначившись із утриманням дітей. Я пояснила це Мачею. Він сказав, що нас і так розлучать. На Різдвяні канікули ми з доньками полетіли в США. Але зупинитися було вже ніде — Мачей здав нашу квартиру іншим людям, речі розпродав або перевіз до коханки. Ми зупинилися в подруги. У січні повернулися в Україну. Тут дізналася, що нас заочно розлучили.

Пару повинні розлучати за американськими законами, бо останнє спільне місце проживання було там. Суддя не мала права розлучати, доки не вирішили майнових питань.

— Але в суді Білої Церкви все простіше, — говорить Олена Трегуб. — На засідання прийшла ­адвокат Мачея — Зоя Руденко. Сказала, що ніяких спорів немає, і суддя дала розлучення. Не врахувала, що я не знала про засідання, що не вирішені питання з аліментами. Доки я доводила, що рішення незаконне, чоловік усе розпродав.

Жінка оскаржує рішення суду. Вимагає притягнути до відповідальності причетних: чоловіка, суддю, адвоката. У прокуратурі Білої Церкви відкрили провадження за статтею "шахрайство, вчинене групою осіб за попередньою змовою".

Зоя Руденко, адвокат Мачея Бартковського, відкидає звинувачення:

— Суд відкрив провадження про розірвання шлюбу в листопаді 2018 року, підготовче засідання призначив на 2 січня. Олена про нього знала. Бо в середині грудня зверталася до апеляційного суду, просила залишити справу без розгляду.

Суд розглядав справу 2 січня.

— На засіданні була і я, і особисто мій довіритель, прибувши зі США, — продовжує Руденко. — Олена не з'явилася, не скористалася правом заперечити позовні вимоги. Могла це зробити поштою або через представника. 25 січня суддя винесла заочне рішення. Олена оскаржила його, перегляд призначили 3 травня. І вона знову на нього не прийшла.

Зараз ви читаєте новину «В Олени Трегуб колишній чоловік відібрав усе майно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути