пʼятниця, 15 листопада 2013 00:00

Ювелірний магазин пограбували четверо з картатими сумками

Четверо чоловіків у масках уранці 12 листопада пограбували у ­Харкові ювелірну крамницю "Золотий Оскар". Вона розташована на першому поверсі будинку №20 на вул. Миру неподалік тракторного заводу.

– Где-то в 11 утра я ехал по Мира, – згадує місцевий 21-річний Євген Кальницький. – Вижу: идут к ювелирке четверо с клетчатыми сумками. Все в масках, капюшонах, темно-синих куртках. Сначала думал, что маскарад какой-то. Как только зашли в ювелирку – прозвучали выстрелы. Четыре или пять. Потом эти парни выбегают с сумками. Постоянно оборачивались.

Чоловіки забігли за ріг будинку, через арку – у двір.

– За хвилину за ними кинулися чоловіки в чорному, – продовжує Євген. – Думав, якась банда. Спочатку не зрозумів, що то міліція.

Працівники карного розшуку наздогнали грабіжників. Ті відстрілювалися, влучили в обличчя старшому лейтенанту 30-річному Олександрові Бекетову. Одного затримали, троє втекли. За годину знайшли у дворі "Ладу-десятку" з награбованим.

– У магазині вони найперше розстріляли 45-річного охоронця, – каже Вікторія Дубовик з обласної прокуратури. – У нього випустили три кулі – в груди, пах і в ногу. Одна з куль влучила у тривожну кнопку, та спрацювала автоматично. Тоді поклали на підлогу продавщиць. Молотками розбили вітрини, згребли все золото й побігли. Поранений охоронець вистрелив їм услід, але не влучив. Добре запам'ятав їх, швидко описав міліціонерам.

– Юра зрозумів, що з чотирма нічого не зробить. З трьома кулями в тілі вибіг за ними й стріляв, поки не підоспіла міліція, – розповідає про свого працівника Дмитро Галицький, директор охоронної агенції "Кратос".

Міліціонери розшукують решту нападників – жителів сусіднього Фрунзенського району 24-річного Андрія Крикуна та братів 24-річного Олексія й 22-річного Андрія Устюжаніних. Пораненого міліціонера прооперували.

– Куля влучила в рот, – каже Валерій Лосенко, керівник центру щелепно-лицьової хірургії міської лікарні швидкої допомоги. – Від смерті пацієнта врятували зуби, які зупинили кулю. Операція пройшла успішно. Пацієнт іде на поправку, але йому треба робити пластичну операцію.

Андрій Крикун і брати Устюжаніни жили в сусідніх під'їздах. За кілька днів до нальоту Крикун написав на своїй сторінці в соцмережі "Вконтакте": "Не жалуйся и не ной. Начни учиться, а не валяй дурака. Занимайся спортом. Не трать свои нервы на глупых людей. Будь терпимее. Выполняй то, что пообещал. Не останавливайся ни перед чем".

Зараз ви читаєте новину «Ювелірний магазин пограбували четверо з картатими сумками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути