пʼятниця, 14 січня 2011 04:15

Юрія Мельника переїхали два поїзди

Автор: фото з архіву Миколи Мельника
  Юрій Мельник
Юрій Мельник

2 січня справили дев'ятини по 21-річному Юрієві Мельнику з райцентру Катеринопіль Черкаської області. Його розчленоване тіло знайшли на світанку 25 грудня на залізничних коліях за селищем. На Різдво мав святкувати 22-річчя.

— Ми не знаємо, як було насправді, — каже Інна Лисенко, сестра-близнючка загиблого. — Того дня Юра був у Єрках, грузив людям картоплю, сильно втомився. Ішов додому. У карманах у нього знайшли дві невипиті  пляшки пива. Але експертиза встановила, що був не п'яний. Зараз про це все скільки придумують. Одні кажуть: напився і сам упав під поїзд. Другі — що його кинули. Тої ночі був сильний туман. Нам сказали, що машиніст не побачив людину на рельсах. Закривавлені колеса помітили тільки на вокзалі.

Частини тіла Юрія розкидало на десятки метрів. Руки й голову відірвало. Щелепу та зуби знайшли після похорону. Упізнали Мельника за срібним хрестиком і печаткою.

— Нас у сім'ї було п'ятеро, й усі ми виросли нормальними людьми. Не п'яниці, робимо, — продовжує Інна. — Хоча мати нас покинула. Батько розбився на тракторі п'ять років назад. А мати вийшла замуж, нам не помагає. Хоча получає пенсію матері-героїні. Коли горе сталося, ми насилу її найшли. Старший брат привіз матір на похорон. Купила пару квіточок. Сказала, що не приїде ні на дев'ять, ані на 40 днів.

Інна з чоловіком мешкає у свекрів у селищі Єрки. Юрій жив у Катеринополі, працював різноробом.

— Прийшов я на опознаніє, а там куски брата лежать, — розказує 24-річний Микола Мельник. — Я ментам кажу: "Шо це робиться?" Ходив на міст, там руки, мозги валялися, череп, кістки. Ніхто не хотів прибирать. За це взявся Руслан Бабуров, афганець. Брата переїхали два поїзди. Збив той, що їхав на Львів, а обнаружив той, що зі Львова.

Родичі загиблого не вірять у нещасний випадок.

— Ходив я до ворожки, — махає рукою Микола. — Ну і що? Не пійманий — не вор. Доказатєльств усе одно нема. Хоча ворожка сказала, що їх було троє. І що все само виявиться через рік.

Зараз ви читаєте новину «Юрія Мельника переїхали два поїзди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути