четвер, 11 червня 2009 18:15

Юрія Яворського виганяють з орендованого приміщення

Автор: фото: Микола КАРНАРУК
  Лікар Юрій Яворський біля свого ”Центру здоров’я” у пологовому будинку №1 Черкас. Він не хоче звільняти кабінети, у ремонт яких уклав понад 100 тисяч гривень
Лікар Юрій Яворський біля свого ”Центру здоров’я” у пологовому будинку №1 Черкас. Він не хоче звільняти кабінети, у ремонт яких уклав понад 100 тисяч гривень

"Ну не держава, а чортзна-що! — обурюється 50-річний лікар Юрій Яворський із Черкас. — Не дають нормально працювати. Тільки бачать, що я кінці з кінцями зводжу, як палки в колеса починають ставити.

Юрій Цезаревич родом із Вінниччини. Закінчив Дніпропетровський медичний інститут. Дружина Лариса працює учителем зарубіжної літератури, син — студент. Живуть у черкаській квартирі батьків дружини.

— Після навчання направили мене гінекологом у райлікарню селища Чорнобай, — згадує. — Згодом перевівся у черкаський пологовий будинок номер один. Пропрацював півжиття і зрозумів, що держава не дасть мені ні достойної зарплати, ні майбутнього. Так і доробляв би до пенсії. А хотілося і дітей на ноги поставити, і людей сучасними методами лікувати. Пішов до головного лікаря, попросив дати кілька кабінетів.

У 2002 році Яворський винайняв один, згодом ще п"ять кабінетів на другому поверсі пологового будинку N1. Відкрив власний "Центр здоров"я". Приміщення відремонтував, установив кондиціонер, пластикові вікна. Купив обладнання для ультразвукового обстеження.

— Усі зароблені гроші вкладав у ремонти, — показує кабінети. — Щоб мати клієнтів, треба постійно удосконалюватися. Зробив так, щоб людям було приємно. Комп"ютер спочатку орендував. Потім поступово купував у кредит обладнання. Сім"ї лишав найнеобхідніше, все вкладав у справу. Восьмий рік працюю на кредити. Тільки недавно розрахувався з останнім. А тепер побачили, що справи налагоджуються, і вже думають, що гроші гребу лопатою. Стали вигонити.

У січні 2009-го головний лікар наказав Яворському звільнити приміщення. Мовляв, управління охорони здоров"я міста вирішило віддати їх іншому орендареві.

Коли кабінети були страхіттям — то нікому не були потрібні

— Ну як це так? — дивується Юрій Цезаревич. — Коли кабінети були страхіттям — то нікому не були потрібні, а як відремонтував — знайшовся інший орендар. Віддайте йому ті, які пустують, їх же багато. Хай відремонтує і працює. Я витратив на них сотні тисяч гривень, справно плачу податки, орендну плату, часто допомагаю лікарні марлею, памперсами, прокладками, поставив нові ворота. Згоден і на підвищення плати, аби лиш кабінети лишили мені. А головний лікар каже, що згідно із законом провели конкурс. Його виграв інший, бо заплатив на 8 гривень більше. Я це взнав лише після оголошення результатів. Так заплатив би більше.

Нині лікар планує оскаржувати рішення конкурсу в суді.

— Конкурс треба проводити обов"язково, це постанова Кабінету Міністрів, — пояснює головний лікар 54-річний Володимир Зеленько. — Є наказ департаменту, що всі вільні площі здавати лише на конкурсних засадах. По закінченні терміну оренди кабінети можна здавати і попередньому орендарю, але через конкурс. Усі охочі повідомляють комісію за два тижні. До визначення нового орендавця приміщення необхідно звільнити. А вільних кабінетів у нас немає.

Зараз ви читаєте новину «Юрія Яворського виганяють з орендованого приміщення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути