четвер, 13 серпня 2020 07:25

Юлію Кузьменко відпустили під домашній арешт

Автор: strana.ua
  Юлія Кузьменко понад 15 років працює хірургом дитячої лікарні Охмат­дит у Києві. ­2016-го отримала від президента нагороду ”За гуманітарну участь в антитерористичній операції” як волонтерка та військовий медик
Юлія Кузьменко понад 15 років працює хірургом дитячої лікарні Охмат­дит у Києві. ­2016-го отримала від президента нагороду ”За гуманітарну участь в антитерористичній операції” як волонтерка та військовий медик

Дитячому кардіохірургу й волонтерці 40-річній Юлії Кузьменко змінили запобіжний захід із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. Таке рішення виніс Київський апеляційний суд 11 серпня. Була в слідчому ізоляторі вісім місяців — від 13 грудня 2019-го.

Її з ветераном АТО й музикантом 41-річним Андрієм Антоненком і військовою медсестрою 26-річною Яною Дугарь підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета в центрі Києва в липні 2016-го року. За версією слідства, Антоненко був організатором, Дугарь проводила розвідку неподалік місця вбивства, а Кузьменко активізувала вибухівку під автомобілем журналіста.

Достатніх доказів провини затриманих слідство не має. Активісти кажуть, справа сфабрикована. За ґрати потрапили невинні люди. Неодноразово влаштовували акції на їхню підтримку.

Захист просив повністю скасувати арешт. А сама Юлія назвала справу "репресіями часів Радянського Союзу".

— Мене з іншими фігурантами справи переслідують для дискредитації волонтерського та ветеранського руху, — каже на суді лікарка.

Своє рішення судді пояснили тим, що ризики, на які раніше посилалось обвинувачення — втеча підозрюваної, перешкоджання слідству — неактуальні. Бо розслідування завершене.

— Щодо нашої позиції було озвучено багато нового. Зокрема те, що стосовно експертів, які проводили портретно-психологічну експертизу, відкрили дисциплінарне провадження, — говорить Тарас Безпалий, адвокат Юлії Кузьменко.

Жінка не може залишати межі села Гнідин Бориспільського району на Київщині, де прописана. А також повинна не спілкуватися з фігурантами справи та зобов'язана з'являтися до слідчих на їхню вимогу.

Зараз ви читаєте новину «Юлію Кузьменко відпустили під домашній арешт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути