Ексклюзиви
четвер, 06 лютого 2020 06:55

Юлію Кузьменко триматимуть в ізоляторі до квітня

Автор: ФОТО З САЙТА 5.UA
  Під Печерським районним судом Києва рідні, друзі й колеги організували акцію на підтримку дитячого кардіохірурга Юлії Кузьменко. Її підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Люди тримали листівки ”Недостатньо доказів — звільняй” і банер із написом ”Волю Кузьменко”. Вимагали звільнити лікарку з-під варти на час слідства
Під Печерським районним судом Києва рідні, друзі й колеги організували акцію на підтримку дитячого кардіохірурга Юлії Кузьменко. Її підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Люди тримали листівки ”Недостатньо доказів — звільняй” і банер із написом ”Волю Кузьменко”. Вимагали звільнити лікарку з-під варти на час слідства

Підозрюваній у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета 40-річній Юлії Кузьменко продовжили запобіжний захід — тримання під вартою до 3 квітня. Таке рішення виніс Печерський райсуд Києва 4 лютого.

Того ж дня переглядали запобіжні заходи іншим підозрюваним у справі — ветерану АТО і музиканту 41-річному Андрієві Антоненку та військовій медсестрі 26-річній Яні Дугарь. Головував у обох розглядах суддя Віталій Писанець. Прокуратура просила лишити підозрюваних під вартою і нічним арештом відповідно. Проте захист обох заявив відвід судді. Мають сумніви в його неупередженості, пояснили. На момент, коли номер готувався до друку, рішення щодо запобіжних заходів ще не ухвалили.

Антоненко, за версією слідства, був організатором групи з ліквідації Шеремета. Дугарь проводила розвідку неподалік місця вбивства, а Кузьменко привела в дію вибухівку під автомобілем журналіста у липні 2016 року.

Напередодні судового засідання заступник генерального прокурора подовжив досудове розслідування у кримінальному провадженні до чотирьох місяців.

— Висунуті стороною захисту аргумен­ти потребують додаткового часу для перевірки. Також необхідно провести низку експертиз, допитів для встановлення обставин злочину, — говорить прокурор у справі Сергій Зузак. — Рішення про направлення обвинувального акта до суду або ж про закриття провадження ухвалювати рано.

Генпрокурор 43-річний Руслан Рябошапка заявив, що потрібні додаткові докази для передачі в суд справи. Зібраних — недостатньо, каже.

Проти продовження термінів досудового слідства подавав клопотання Влад Добош, адвокат Кузьменко. Оскільки слідчий не обґрунтував необхідності у цьому. Проте захисникові відмовили.

— У слідства було достатньо доказів для оголошення підозри. Але не для оголошення обвинувального вироку. Тому продовження термінів досудового слідства — це нормально, — розповідає адвокат Сергій Старенький, 46 років. — Є такі експертизи, які неможливо провести швидко. Можуть тривати по кілька місяців. Справа пильно відстежується громадськістю. Задача слідства — знайти усі докази винуватості чи невинуватості підозрюваних. А також можливу причетність інших осіб.

Зараз ви читаєте новину «Юлію Кузьменко триматимуть в ізоляторі до квітня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути