Ексклюзиви
середа, 12 квітня 2006 18:45

Українські хакери обкрадають банки Петербурга

  Кравченко і Лазарєв навчають російську молодь підробляти платіжні картки
Кравченко і Лазарєв навчають російську молодь підробляти платіжні картки

"Не хочу ні про сина, ні про його подільників навіть чути", — каже батько 32-річного Андрія Лазарєва Вадим Федорович. Лазарєв-старший працює авіаконструктором на київському заводі імені Антонова. Молодший, разом із товаришем Андрієм Кравченком,  підробляє платіжні банківські картки у російському Санкт-Петербурзі.

У статті "Голубов став мільйонером у шістнадцять років" (N46 від 17 березня) "ГПУ" писала про угрупування українських хакерів, учасники якого підробляли картки міжнародних платіжних систем. Виникло воно завдяки Геннадієві Мостовлюку, колишньому московському банкіру.

Картки виготовляли на орендованій у Дніпропетровську квартирі. Кравченко та Лазарєв "спеціалізувалися" на супермаркетах та дорогих магазинах. Лише упродовж місяця Андрій Кравченко з підробним паспортом на ім"я Олександра Биліма через підробні платіжні картки системи "Visa" зняв із рахунків "ПриватБанку" та "Авалю" більше 25 тисяч гривень.

Мостовлюка затримали у 2001 році у Дніпропетровську. Але його справу продовжили "учні". Щоправда, без боса перелаялися — з одного угрупування утворили кілька. Ті, хто працював із Андрієм Геращенком, сьогодні сидять на лаві підсудних у Києві. А от Кравченко і Лазарєв пішли своїм шляхом. І, як виявилося, досить успішним.

Лазарєв і Кравченко діляться з місцевою міліцією своїми прибутками

У 2001 року їм вдалося уникнути арешту. Лише через три роки Лазарєва та Кравченка знову почали розшукувати. Але тим часом Андрії розгорнули прибутковий бізнес у Санкт-Петербурзі. Українські правоохоронці стверджують, що Лазарєв і Кравченко навіть навчають тамтешню молодь своєму ремеслу. У результаті їхньої діяльності Петербург нашпигували фальшивими платіжними картками.

— У мене там живе брат-бізнесмен, — розповідає один із слідчих київського управління по боротьбі з організованою злочинністю, який попросив його не називати. — Так от, Кравченко з Лазарєвим зняли по підробній картці у банкоматі з його рахунку близько 200 доларів.

Численні звернення українських убозівців до міліції Петербурга не дають результату. У Росії їх не чіпають. Джерело "ГПУ" з МВС України пояснює, що Лазарєв і Кравченко просто діляться з місцевою міліцією своїми прибутками.

— Доходить до курйозів, — продовжує слідчий. — Коли наші працівники навідалися до батьків Андрія Лазарєва, у них запитали: "А що, з вами хіба не домовилися?"

Кравченко Андрій Олександрович, 1972 року народження, киянин, громадянин України, освіта середня, одружений, раніше не судимий, зареєстрований за адресою: Київ, вул. Малиновського, 25а, кв. 33.

Лазарєв Андрій Вадимович, 1974 року народження, громадянин України, освіта вища, одружений,
раніше не судимий, зареєстрований за адресою: Київ, вул. Туполєва, 11є, кв. 67.

Прохання всім, хто має інформацію про місцеперебування обвинувачуваних, зображених на фото, звернутися до ГУБОЗ МВС України за тел: (044) 461 18 58, 461 18 15, 461 17 92, 461 18 00 або 02.

Зараз ви читаєте новину «Українські хакери обкрадають банки Петербурга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути