Ексклюзиви
вівторок, 06 грудня 2016 07:30

"Учителька підійшла і вдарила мене головою об парту"

Учні шостого класу загальноосвітньої школи в селі Ставчани Пустомитівського району на Львівщині відмовляються ходити на уроки української мови та літератури. Стверджують, їх б'є вчителька 72-річна Наталія Цибух.

— Не записав у зошит план уроку. Вчителька підійшла і вдарила мене головою об парту, — каже учень шостого класу Ярослав Кузнярський.

— Мені перепало кулаком у голову. Ще й всіляко обзивала, що погано вчуся, — додає однокласник 12-річний Святослав Дунець.

Наталія Цибух працює в школі 50 років.

— Проти вчительки виступили семеро батьків. Написали заяву на ім'я директора. Наталія Олексіївна попросила в дітей вибачення. Сказала, більше такого не повториться. За місяць знову стався подібний випадок, — говорить батько одного з учнів Василь Кузнярський, 39 років.

Батьки звернулися до районного відділу освіти. Вимагають звільнити педагога.

— Батьки кількох учнів хочуть, щоб я пішла зі школи. Хлопці матюкаються на вчителів, бавляться на уроках, не виконують домашніх завдань. Конфліктні з початкових класів, постійно уроки зривають, — розповідає Наталія Цибух. — Я написала заяву на звільнення. Після цього десятеро батьків прийшли до мене додому й попросили, щоб залишилася в школі. Я відкликала заяву та відмовилася від того класу. Але вони далі наговорюють на мене. Хоча нікого не била. Якось лише підійшла до одного учня, взяла за піджак і нахилила голову. Кажу: "В книжку дивися".

— Наталія Олексіївна — сильний педагог. Вимоглива, принципова. Написала книгу про історію села. Батьки, які виступають проти неї, самі винні. Так виховують власних дітей. Ті в 12 років сперечаються за оцінки й показують вульгарні жести, — каже батько учениці шостого класу Анатолій Демчишин, 55 років.

Наталії Цибух оголосили догану. Справу розслідує поліція.

Зараз ви читаєте новину «"Учителька підійшла і вдарила мене головою об парту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути