Ексклюзиви
середа, 04 січня 2006 12:48

Учитель побив школяра


"Ну, може він надавати стусанів непосидючому учню, може дівчинку посмикати за вушко", — учні 11 класу гімназії розповідають про свого вчителя історії Володимира Лушницького зі сміхом. Висока білява школярка закриває рота своєму однокласникові, який хоче розповісти "ГПУ" детальніше про те, як Володимир Лушницький проводить свої уроки.

14 грудня він проводив урок історії у восьмому класі. Один із учнів відмовився давати вчителеві свій щоденник, на що педагог відреагував бурхливо. Викладач підійшов до хлопчика і всипав йому підзатильників. У одного з учнів був при собі цифровий фотоапарат із відеокамерою. Школяр зафіксував, як учитель лупить його однокласника. Відео потрапило до рук харківського агентства телевізійних новин, а звідти — в ефір кількох загальнонаціональних каналів.

Харків"яни обурювалися вчинком викладача, писали на місцеве телебачення емоційні листи. Розслідувати справу взялася комісія управління освіти Харківського міськвиконкому. Але коли в четвер 15 грудня чиновники та журналісти приїхали до гімназії, учні зустріли їх плакатами та гаслами на підтримку Лушницького. Мовляв, хлопець сам спровокував учителя.

— Я знаю цього хлопчика — це біс, а не хлопчик: бігає, стрибає, матюкається, — розповідає про побитого учня дев"ятикласник Юрко. — Я б на місці вчителя теж його побив би!

У школі кажуть, що Володимир Лушницький не тільки лупцює непосидючих учнів, а й чіпляється до дівчат-старшокласниць. Торік до міліції звернулася мати Марії — учениці випускного  класу. Жінка звинувачувала викладача історії в сексуальних домаганнях до її дочки. Але потім забрала заяву.

— Ця дівчина — легкої поведінки, вона сама до вчителя чіплялася, — виправдовує Лушницького 16-річна гімназистка.

Учні пояснюють, що їхні батьки розуміють учителя, бо знають, якими нестерпними бувають їхні діти. А уроки Лушницького учням подобаються. Мовляв, він розповідає смішні історії й ставить усім хороші оцінки.

Біля приймальні директора гімназії N 152 висить намальований школярами плакат — "Мы вас любим, вас не отпустим!" Напис адресований директорці Галині Кримській. Нібито, це саме вона домоглася, щоб звичайній школі N 152 присвоїли статус гімназії. А от тепер через історію з учителем Кримську звільнили з роботи. Минулого понеділка вона працювала в гімназії останній день.

Тим часом самого Лушницького поки що офіційно не звільнили. Хоч комісія Харківської міської ради вирішила, що працювати в школі йому не можна.

— Лушницький не тільки педагог, а ще й депутат міської ради, член Комуністичної партії. Тому, щоб його позбавити роботи, треба вислухати думку депутатів, — пояснює "ГПУ" Ольга Гущо, 51 рік, співробітник управління освіти Харківського міськвиконкому. — Думаю, його офіційно звільнять після 23 грудня, коли відбудеться сесія міськради.

Лушницький визнав перед комісією, що бив учня. Але наголошує, що школяр не отримав жодних травм. Учитель вважає, що скандал навколо цього його вчинку навмисне розкрутили опоненти Комуністичної партії, щоб очорнити її перед майбутніми виборами.

Зараз ви читаєте новину «Учитель побив школяра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути